En iyi domates nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. En iyi domates nasıl yetiştirilir?
  2. Domates fidesi ne kadar derine ekilir?
  3. Domates Sırıkları nasıl dikilir?
  4. Domateste en iyi verim nasıl alınır?
  5. Domates fidesi ne kadar aralıkla dikilir?
  6. Domates fidesi ne zaman ürün verir?
  7. Domates Çiçeklenince sulanır mı?
  8. Domates sırığı nasıl olmalı?
  9. Domateste Verim nasıl arttırılır?
  10. Domateste hangi gübre kullanılır?
  11. Bir fide kaç domates verir?
  12. Domates fidesi çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?
  13. Domates fidesi dikildikten kaç gün sonra meyve verir?

En iyi domates nasıl yetiştirilir?

Domates tarlada ve saksıda yetiştirmek için uygun bir sebzedir. Domates fidesi ekildiği toprakta ne çok altta ne de çok üstte bulunmalıdır. Yeterli güneş ve bol su ile beslenen domates fideleri kısa sürede gelişmeye başlarlar. Ancak domatesin toprağı soğuksa, çimlenme yavaşlayacağından gelişme hızı da düşer.

Domates fidesi ne kadar derine ekilir?

Domates tohumu ekimi genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içinde yapılması tavsiye edilir. Domates tohumunda tohumun ekimi ve kalitesi hasadın verimliliği bakımından çok önemlidir. Domates tohumunun ekim derinliği 0,5-1 cm , sıralar üzeri mesafesi ise, 40-60 cm ,sıralar arası 90-130 cm arasında olması gerekir.

Domates Sırıkları nasıl dikilir?

Domatesler büyüme gösterince yapılması gerekmektedir. Hendeklere açılan sırık yerlerine sırıklar veya çubuklar dikilmektedir. Daha sonra, 3. yaprağın altından ipe alma işlemi yapılması gerekmektedir. Her 30-35 cm'de bir iple gövde sırığa bağlanıp bitki, sırık boyunca düzeltilmektedir.

Domateste en iyi verim nasıl alınır?

Domates iyi bir verim için dengeli su ve gübre ister. Maksimum kalite için meyve gelişimi esnasında aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Domates sulamasında en önemli husus meyve kalitesidir. Kritik dönemde fazla veya yetersiz sulama gelişmeyi yavaşlatır ve kaliteyi bozar.

Domates fidesi ne kadar aralıkla dikilir?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

Domates fidesi ne zaman ürün verir?

Domates için en ideal sulama yönteminin damla sulama olduğu biliniyor. Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Domates Çiçeklenince sulanır mı?

Domates yetiştiriciliğinde bitkiler üzerinde ilk meyveler görülünceye kadar sulamadan kaçınmalıdır.

Domates sırığı nasıl olmalı?

Bitki 30-35 cm boylandığında bitkinin kuzeyine ve 10 cm uzağına sırık dikilir. Bölgemizde sırık domates yaklaşık 2 metre boylandığından buna uygun sırık boyu seçilir. Bu dikilen sırığa bitki gövdesi dipten 3. Yaprağın altından rafya (Bağlama ipi) ile gevşekçe bağlanır.

Domateste Verim nasıl arttırılır?

Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.

Domateste hangi gübre kullanılır?

Potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat azot içeren gübrelerdir.

Bir fide kaç domates verir?

Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Domates fidesi çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Domates fidesi dikildikten kaç gün sonra meyve verir?

Domates için en ideal sulama yönteminin damla sulama olduğu biliniyor. Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.