Duruş bozukluğunu düzeltmek için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Duruş bozukluğunu düzeltmek için ne yapılmalı?
  2. Postur egzersizi nedir?
  3. Duruş bozukluğu sporla düzelir mı?
  4. Kamburdan nasıl kurtulunur?
  5. Insanın duruşu nasıl olmalı?
  6. Iyi bir duruş elde etmek için hangi sistemlere sahip olmak gerekir?
  7. Kamburluk tedavisi için hangi doktora gidilmeli?
  8. Hangisi omurganın aşırı zorlanmaya maruz kalmayacağı duruş şeklidir?
  9. Doğru postür nasıl olur?
  10. Düzgün bir duruş nasıl olmalı?
  11. Postür bozukluğuna neden olan faktörler?
  12. Vücudun dik durması için ne yapılmalı?

Duruş bozukluğunu düzeltmek için ne yapılmalı?

1. Evimizdeki kapılar işimize yarayacak.
  1. Kapı eşiğine geçin ve kollarınızı yukarı kaldırın.
  2. Kollarınızı dirseklerinizden bükerek avuç içleriniz ve dirsekleriniz duvara değecek şekilde komumlanın.
  3. Karşıya bakın ve dik durun.
  4. Belinizi bükmeden karşıya doğru gidebildiğiniz kadar eğilin.
  5. Acı çekerseniz fazla zorlamayın.
Daha fazla öğe...

Postur egzersizi nedir?

Ayakta dik dururken bacaklarına doğru kapanacak şekilde eğildiğin bu egzersiz; omurganı, dizlerini ve kalça kaslarını çalıştırıyor. Ayak baş parmakların birbirine değecek, topukların birbirinden ayrı olacak şekilde duracağın pozisyonda ellerini olabildiğince aşağı indirmen gerekiyor.

Duruş bozukluğu sporla düzelir mı?

Duruş bozukluğu özellikle tedavisinde spordan faydalanılır. Spor ile birlikte duruş bozukluğu da önemli ölçüde tedavi edilmektedir.

Kamburdan nasıl kurtulunur?

Düzenli spor ve egzersiz yaparak kurtulmanız mümkündür. Eğer bel ve sırt kaslarınız güçsüzse ters mekik çekerek kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. İş yerinizde çalıştığınız bilgisayar, masa ve sandalyenin düz ve yumarda olmasına dikkat edin. Her zaman dik oturmaya gayret edin.

Insanın duruşu nasıl olmalı?

Doğru duruş nasıl olmalıdır? Doğru duruş, ayakta iken başımız dik, çenemiz yere paralel, yandan bakıldığında kulaklarımız omuzlarımızla aynı hizada, önden bakıldığında omuzlar kulaklardan uzak ve iki omuz aynı çizgide, üst sırt kasları aktif ve omurga kavisleri düzgün bir şekilde olmalı.

Iyi bir duruş elde etmek için hangi sistemlere sahip olmak gerekir?

İyi bir duruş için ayakta durma, oturma, yürüme gibi çeşitli aktiviteler sırasında baş, gövde, kollar ve bacakların birbirine oranla düzgün ve dengeli dizilimi gereklidir. Düzgün bir duruşa sahip olmak dengeli beslenme, egzersiz yapma ve düzenli uyuma kadar önemlidir.

Kamburluk tedavisi için hangi doktora gidilmeli?

Duruş bozukluğu için ilk olarak Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'ne gidilir. Burada ağrılar incelenerek duruş bozukluğu var mı ya da hangi duruş bozukluğu var, o saptanır. Tanı konulduktan sonra ise hasta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi'ne yönlendirilir ve kişiye özel fizik tedavi programı hazırlanır.

Hangisi omurganın aşırı zorlanmaya maruz kalmayacağı duruş şeklidir?

İyi duruş; Kemik ve eklemlerin zorlanmadan kasların çalışmasını sağladığı Omurganın fizyolojik üç kıvrımının, normal pozisyonlarını aldığı ve koruduğu. Omurları bir arada tutan eklemler, bağlar ve diskler üzerine en az yük binen, bu yapıları en az zorlayan pozisyondur.

Doğru postür nasıl olur?

Doğru Postür baş ve göğüs dik, çene kalça içe çekik, dizler düz ve ayak araları 15cm aralık olacak şekilde ayakta durmaktır. Doğru postürde kaslar arasında dengeli bir bağlantı vardır bu da omurga üzerine binen yükü azaltır.

Düzgün bir duruş nasıl olmalı?

Doğru duruş, ayakta iken başımız dik, çenemiz yere paralel, yandan bakıldığında kulaklarımız omuzlarımızla aynı hizada, önden bakıldığında omuzlar kulaklardan uzak ve iki omuz aynı çizgide, üst sırt kasları aktif ve omurga kavisleri düzgün bir şekilde olmalı.

Postür bozukluğuna neden olan faktörler?

Duruş bozuklukları genelde çocukluk döneminde kazanılmış yanlış oturma, yanlış çalışma ve uyuma alışkanlıkları, kazalar, yaralanmalar ve düşmeler, aşırı kilo, stresli ortamda çalışma sonucu ortaya çıkar.

Vücudun dik durması için ne yapılmalı?

Dalkılınç'a göre doğru bir duruş bu şekilde olmalı: Oturduğunuzda ise boynunuz dik olmalıdır. Öne doğru bükülmemeye çalışın. Omuzlarınızı gevşek, kollarınızı ise gövdenize yakın tutun. Ayaklarınız yere değsin, dizleriniz de doğru bir açıda dursun.