Işveren SGK borç nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Işveren SGK borç nasıl sorgulanır?
  2. E devletten SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
  3. SGK yapılandırma internetten nasıl ödenir?
  4. E SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?
  5. Bağkur kredi kartı ile ödenir mi?
  6. SGK borç dökümü nasıl alinir?
  7. SGK borcuna nereden bakılır?
  8. SGK borç yapılandırma ne zaman?
  9. SGK Yapılandırma 2 taksit ödemesi ne zaman?

Işveren SGK borç nasıl sorgulanır?

SGK İşveren Borç Sorgulama Uygulamaya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılıyor. İnternet sitesinin e-SGK sekmesinde "Diğer Uygulamalar" başlığının altında yer alan "e-borç Sorgulama" seçeneği kullanıcı girişi yaparak işverenlerin borçlarını sorgulamalarına imkan tanıyor.

E devletten SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Borç sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet'e giriş yapan kişiler buradan arama alanına “SGK” ya da “GSS” yazarak “GSS prim borcu sorgulama” ekranına ulaşabilirler.

SGK yapılandırma internetten nasıl ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

E SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İnternet üzerinden e-devlet sitesine giriş yaparak, şifreyle ve kimlik numarasıyla giriş yapılmalıdır. E-devlet sitesinin arama yerine SGK borcu yoktur yazısı yazılarak arama yapılmalıdır. Yapılan arama sonucu ekrana çıkan başlığa tıklayarak, kolayca SGK borcu yoktur yazısına ulaşılabilir.

Bağkur kredi kartı ile ödenir mi?

Yapı Kredi Internet Şubesinde ''SSK-Bağkur Ödeme''Menüsü ile İstediğiniz Zaman Ödeme. Yapı Kredi İnternet Şubesi kullanıcılarımız ''SSK-Bağkur Ödeme'' menüsünden hesaptan veya Kredi Kartından prim ödemelerini yapabilirsiniz. ... Kredi kartı ile yapılan işlemlerde tutara bağlı olarak işlem ücreti alınmaktadır.

SGK borç dökümü nasıl alinir?

İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi İnternet adresinden e-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki e-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekir.

SGK borcuna nereden bakılır?

e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda görünecektir.

SGK borç yapılandırma ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

SGK Yapılandırma 2 taksit ödemesi ne zaman?

Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin %90'ı, 2 taksitle ödemede ise %50'si silinecektir. Yapılandırmadan yararlanmak için 30.09.2021 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksiti en son 30.11.2021'e kadar ödemek gerekmektedir.