Karbonatlı su içmenin faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Karbonatlı su içmenin faydası nedir?
  2. Karbonatlı su nasıl içilir?
  3. Kabızlık için karbonat nasıl kullanılır?
  4. Karbonat zayıflamak için nasıl kullanılır?

Karbonatlı su içmenin faydası nedir?

İçeriğinde sodyum ve karbon bulunan karbonat, genellikle su ile birlikte içilmektedir. Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. Karbonatlı su içmek, başta gastrit ve ülser olmak üzere birçok mide hastalığına da iyi gelir.

Karbonatlı su nasıl içilir?

Mide asit düzeyini dengeleyici bir özelliği olan karbonat, mide yanması, ülser gibi mide problemlerine karşı oldukça etkili bir malzemedir. Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz.

Kabızlık için karbonat nasıl kullanılır?

2- Karbonat için 1/4 çay kaşığı karbonatı bir bardak suda çözdürün ve için. Kullandığınız ilaç varsa en az 2 saat sonra ya da önce almanız gerektiğini unutmayın. Karbonat vücudunuzun bazı mineralleri emme oranını yavaşlatır ve diğer hapların çalışma şeklini değiştirebilir.

Karbonat zayıflamak için nasıl kullanılır?

Karbonatlı su ile kilo verme kürü (alkali diyeti) Kür için verilen tarife göre 1,5 litre suya 1 şeker kaşığı karbonat ekleniyor. Ardından karbonat eriyene dek suyu karıştırıyorsunuz. Günlük 3 litre kadar karbonatlı su tüketebilirsiniz. Kür için her yemekten yarım saat önce ve bir saat sonra bu sudan içmeniz gerekiyor.