Emekli Sandığı Hizmet Dökümü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Emekli Sandığı Hizmet Dökümü nasıl alınır?
  2. Emekli Sandığı nasıl öğrenilir?
  3. Kaç yaşında emekli olabilirim Emekli Sandığı?
  4. 4C hizmet dökümü ne demek?
  5. Öğretmen 4 C mi?
  6. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü nerede?

Emekli Sandığı Hizmet Dökümü nasıl alınır?

– https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linkine tıklayın ya da e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına giriş yapın ve oradan 4C Tescil Kaydı'nı bulun. – İşlemlere devam etmek için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bunun in de TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç vardır.

Emekli Sandığı nasıl öğrenilir?

Bunun için; – Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

Kaç yaşında emekli olabilirim Emekli Sandığı?

– 60 yaşını ve en az 7000 prim gününü doldurmuş olmalılar. – 08.09.1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olanların sigortalılık süre şartı bulunmamaktadır. 7000 iş günü ve 60 yaş şart yeterlidir. – 60 yaşını geçen, 25 yıl sigortalı olan ve en az 4500 gün prim ödeyen çalışanlar da emekli olabilirler.

4C hizmet dökümü ne demek?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.

Öğretmen 4 C mi?

Bu kapsamda öğretmenler başta olmak üzere doktorlar, hemşireler, laborantlar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar bulunuyor. 4C'liler ise daha çok mevsimlik işçilerden oluşuyor.

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü nerede?

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
BaşkanÖmer KÜÇÜKEVCİLİOĞLU
Telefon0(312)433 32 86
E-posta[email protected]
AdresMithatpaşa Cd. No: 7 Sıhhiye/ ANKARA
7 satır daha