MS hastalığı tedavi edilebilir mi?

İçindekiler:

  1. MS hastalığı tedavi edilebilir mi?
  2. MS hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?
  3. MS hastalığı ne kadar sürer?
  4. MS ilaçları kortizonlu mu?
  5. MS de uyuşma nerelerde olur?

MS hastalığı tedavi edilebilir mi?

Hastalığın kesin bir tedavisi olmamakla birlikte atak tedavisi ile atak sırasında ortaya çıkan nörolojik bulguların düzeltilmesi, atakların önlenmesi, oluşan özürlülüklerin giderilmesi, rehabilitasyon ve destekleyici tedaviler şeklinde tedaviler yapılmaktadır.

MS hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?

MS tedavisinde kullanılan ilaçlar
  • Betaferon (interferon beta 1b ): Gün aşırı deri içine uygulanan bir ilaçtır.
  • Rebiff (interferon beta 1a): Haftada üç kez yine deri altına uygulanan bir ilaçtır.
  • Avonex (interferon beta 1a): Haftada bir kez kas içine uygulanır.
Daha fazla öğe...

MS hastalığı ne kadar sürer?

Bu süreç değişkenlik göstermekle birlikte çoğu hastada, belirtiler saatler günler içinde artar, tipik olarak 2-6 hafta sürer ve sonra düzelir. Düzelme bazen tamdır. Ancak, bu atakların %40 kadarında sekeller ortaya çıkabilir. Bu sekellerin bir çoğu günlük yaşamı etkilemezken bazıları da yaşam kalitesini bozabilir.

MS ilaçları kortizonlu mu?

MS tedavisini genel anlamda üç ana grupta ele alabiliriz. Birincisi atak tedavisidir. Atak olduğu zaman damardan kortizon veriliyor. Kortizon yan etkileri olan bir ilaç, birçok hastamız tedirgin oluyor ama MS hastalarına biz “vur-kaç” yaklaşımını tercih ederiz, yani kısa süreli kullanımla atağa müdahale ederiz.

MS de uyuşma nerelerde olur?

MS'te ne olur? bozulmalar ortaya çıkar. Böylece MS'li kişilerde bulanık görme, yüzde, kolda ya da bacakta uyuşma, bir bölgede beceriksizlik ve kuvvet kaybı, idrar sorunları, dengesizlik ve baş dönmesi gibi belirtiler ortaya çıkabilir.