Vitiligo hastalığı iyileşir mi?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hastalığı iyileşir mi?
  2. Vitiligo tedavisi ne kadar sürer?
  3. Vitiligo kendi kendine geçer mi?
  4. Vitiligo hastalığı için ne iyi gelir?
  5. Vitiligoya en iyi ne gelir?
  6. Sirke Vitiligoya iyi gelir mi?

Vitiligo hastalığı iyileşir mi?

Vitiligoda deri renginin kendiliğinden tekrar oluşması ortalama -20 hastada sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda gelişir. Ancak yine de bu şekilde tatmin edici sonuçların oluşması çok nadirdir. Bugün için vitiligonun kesin bir tedavisi yoktur.

Vitiligo tedavisi ne kadar sürer?

Monobenzileter adlı kimyasal ile yapılan bu tedavide oluşan pigment kaybı kalıcıdır ve tedavi yaklaşık olarak bir yıl sürer. Vitiligo hastalığı güneşe bağlı olarak leke oluşumunu hızlandırdığından ve beyaz lekeler güneşte kolaylıkla yanabileceğinden hastalar mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalıdır.

Vitiligo kendi kendine geçer mi?

Vitiligonun tedavi edilmesi bu anlamda hastanın tüm yaşamını etkileyebilir.Vitiligo kendiliğinden geçebilir mi? Vitiligolu hastaların ortalama yüzde 10-20'sinde sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda deri rengi değişik oranlarda kendiliğinden geri gelebilir.

Vitiligo hastalığı için ne iyi gelir?

Çok eski zamanlarda ciltte oluşan renk değişimlerini iyileştirmek için incir yaprağı kullanılırmış. Günümüzde de vitiligo için incir yaprağının suyu önerilmektedir. Vitiligonun etkilerini hafifletmek ve bu hastalığın yayılmasını önlemek için siz de incir yaprağını kaynatıp suyunu cildinize sürebilirsiniz.

Vitiligoya en iyi ne gelir?

Vitiligo da sinirsel kökenli bir rahatsızlık diye düşündüğüm için benzer bitkileri kullanmak gerekir. Oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu vitiligoda faydalı bitkilerdir. Bitkilerin yanı sıra yine kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası mutlaka kullanılmalıdır.

Sirke Vitiligoya iyi gelir mi?

Elma sirkesi mantar enfeksiyonunun neden olduğu vitiligo için yardımcı olur. İçindeki antimikrobiyal enzimler patojeni öldürür ve ciltteki lekeli görünümünü azaltır. Sirkeyi eşit miktarda su ile inceltin. Pamuk yardımıyla günde 2 kez vitiligolu cilt üzerine uygulayın.