Ibb zabıta alımı başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ibb zabıta alımı başvuru nasıl yapılır?
  2. Ibb zabıta başvurusu ne zaman?
  3. Zabıtalıkta askerlik şart mı?
  4. Zabıta olmak için gerekli şartlar nelerdir?
  5. Zabıta memuru kimler olabilir?
  6. Zabıta nasıl olunur yaş sınırı?

Ibb zabıta alımı başvuru nasıl yapılır?

Lise ve üniversite mezunu adaylar, sınav ilanında aranan şartları taşımaları kaydıyla 2020 KPSS (B) grubu puanları ile müracaat edebilecek. Sınava girmek isteyen adayların, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru formu doldurması gerekiyor.

Ibb zabıta başvurusu ne zaman?

Zabıta Memuru kadrolarına (ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi) yönelik olarak 21/6/2021 – 27/6/2021 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı (https://www.turkiye.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda ön başvuru alınmış ve KPSS puanlarına göre yapılan sıralama sonrasında yazılı bölümü için 7/7/2021 tarihinde ve uygulamalı ...

Zabıtalıkta askerlik şart mı?

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 5. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Zabıta olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Zabıta alımı şartları şu şekildedir:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak,
  • Yüz kızartıcı suç işlememiş ya da hüküm giymemiş olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Erkekler için 175 santimetre, kadınlar için 165 santimetre boy sınırının altında kalmamak,
Daha fazla öğe...

Zabıta memuru kimler olabilir?

En az lise mezunu olmak, Erkekler için 175 santimetre, kadınlar için 165 santimetre boy sınırının altında kalmamak, Boyunuz ve kilonuz arasındaki dengenin belirlenen standartları aşmaması gerekiyor, 25 yaşını bitirmemiş olmalısınız (Yaş şartı ilana göre değişebilir).

Zabıta nasıl olunur yaş sınırı?

Zabıta olmak için lise ve dengi okullardan mezun olan herkes başvuru yapabilir. Bunun yanında, KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir. 30 yaşın üzerinde olanlar bu ilanlara başvuru yapamazlar.