Yaş pasta Kekine ne konur?

İçindekiler:

  1. Yaş pasta Kekine ne konur?
  2. Yaş pasta kaç gün saklanır?
  3. Yaş pasta nasıl muhafaza edilir?
  4. Yaş pasta kaç saat dinlenmeli?

Yaş pasta Kekine ne konur?

Pasta Keki 'Pandispanya' Yapımı Temel olarak yumurta, şeker, un, süt, yağ, vanilya gibi malzemelerin belirli oranlarda ve sırayla mikserde çırpılması sonucunda pasta hamuru elde edilir. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilir.

Yaş pasta kaç gün saklanır?

-40 derecede şoklanan pastalar, -18 derecede dondurularak depolarda saklanır. Saklama süresi 1 yıl olan şoklanmış pastalar +4 derecede 3-4 saat süre ile çözdürülmelidir. Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur.

Yaş pasta nasıl muhafaza edilir?

Metal saklama kabı: Yaş pastanızı saklamak için en ideal olanı kapaklı metal saklama kaplarıdır, pastayı düzgün bir şekilde muhafaza eder, streç film ve alüminyum folyo ise pastanın üzerine baskı uyguladığından biraz şeklinin bozulmasına neden olur. Metal saklama kabı ayrıca pastayı nemden ve buzluk kokusundan korur.

Yaş pasta kaç saat dinlenmeli?

Hep söylerim, özellikle yaş pasta yaparken sabrı sınanır insanın. Çok aşaması vardır, aralarda beklemek gerekir. Pasta tamamen olduktan sonra da bu kez sabretme sırası yapana değil, yemek için bekleyene geçer. Çünkü dinlenmesi için en az 5 saat kadar beklemek gerekir.