Kuzey Marmara Otoyolu nereleri kapsıyor?

İçindekiler:

  1. Kuzey Marmara Otoyolu nereleri kapsıyor?
  2. Kuzey Marmara Otoyolu 6 kesim ne zaman açılacak?
  3. Kuzey Marmara Otoyolu 5 kesim nerede?
  4. Kuzey Marmara Otoyolu nereye kadar tamamlandı?
  5. Kuzey Marmara Otoyolu en uzun tüneli kaç km?

Kuzey Marmara Otoyolu nereleri kapsıyor?

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa Yakası'ndaki bölümü, Silivri ilçesinin Alipaşa semtinde bulunan Kınalı kavşağında başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut bağlantı yollarından başlayıp, Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona ermektedir.

Kuzey Marmara Otoyolu 6 kesim ne zaman açılacak?

Kurtköy-Akyazı arası Otoyolun altıncı ve son kesimi olan TEM-İzmit-1 kavşağı ile Akyazı arasındaki bölüm 20 Aralık 2020'de trafiğe açıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu 5 kesim nerede?

Kesim (Kurtköy-Liman Kavşağı) İstanbul Kurtköy'den başlayıp (Km 129+650), İstanbul Park Kavşağı (Km 137+260), Gebze OSB Kavşağı(Km 142+250) ve Liman Bağlantı Yolu Kavşağından (Km 150+500) geçerek Km 151+500'de 5.Kesime bağlanmaktadır.

Kuzey Marmara Otoyolu nereye kadar tamamlandı?

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yapımına 2013 yılında başlandı. Geçen yıl 389,3 kilometrelik kesimi trafiğe açılan otoyolun, Kınalı-Odayeri kesiminde yer alan Habipler ile Hasdal kavşakları arasında kalan 9,1 kilometrelik kısmındaki çalışmalarda da sona gelindi. Böylece proje, Nakkaş-Başakşehir kesimi hariç tamamlanmış oldu.

Kuzey Marmara Otoyolu en uzun tüneli kaç km?

Tünelin açılması için hazırlıklar tamamlandı. 116 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun 103. Kilometresine yapılacak tünelin, 2 tüp tüneli olacak. Tünellerin her birinde 4 ayrı şerit hizmet verecek.