Bağ-Kur yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur yapılandırma başvurusu nereye yapılır?
  2. Bağ-Kur yapılandırması ne zaman bitiyor?
  3. Bağ-Kur borçlarına af var mı?
  4. Bağ-Kur borcumu nasıl Sildirebilirim?
  5. Ihya ödenmezse ne olur?
  6. Ihya yapılandırması ödenmezse ne olur?
  7. Bağkur prim ne kadar 2021?

Bağ-Kur yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.

Bağ-Kur yapılandırması ne zaman bitiyor?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Bağ-Kur borçlarına af var mı?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. ... Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.

Bağ-Kur borcumu nasıl Sildirebilirim?

tarihi itibarıyla mevcut olan Bağ-Kur prim borçlarınızı SGK'ya başvurarak sildirebilirsiniz. Sildirmek için başvurmasanız da borcunuzu 2021 Ocak ayı sonuna kadar ödememeniz ya da yapılandırmamanız halinde, sigortalılık süreniz SGK tarafından durdurulur ve borcunuz silinir.

Ihya ödenmezse ne olur?

Dolayısıyla yapılandırma kanunu kapsamında ihya başvurusunda bulunanlar, hesaplanan tutarı ekim ayı içinde ödedikleri takdirde daha önce dondurulmuş olan sigortalılık sürelerini ihya edecekler. ... Hesaplanan borcun tamamını ekim ayı içinde ödemeyenlerin ihya başvurusu ise geçersiz sayılacak.

Ihya yapılandırması ödenmezse ne olur?

İhya hakkından köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar (esnaf) ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar yararlanabilecek. 'den önceki borçlar, yasa Resmi Gazete'de çıkıp yürürlüğe girdikten itibaren 4 ay içinde yapılandırılmaz ve ödenmezse bu süreler otomatik ...

Bağkur prim ne kadar 2021?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021'de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.