Arkeoloji bölümü sözel mi?

İçindekiler:

  1. Arkeoloji bölümü sözel mi?
  2. Arkeoloji bölümü nedir ne iş yapar?
  3. Arkeoloji hangi üniversitede okunmalı?
  4. Kimya sözel mi sayısal mı?
  5. 4 yıllık arkeoloji mezunu ne iş yapar?
  6. Arkeoloji bölümü bitiren ne olur?
  7. En iyi tarih bölümü hangi üniversitede?

Arkeoloji bölümü sözel mi?

Arkeoloji gibi bölümlere tercih verebilinmektedir. Sözel alanı öğrenciler için ise TS-1 ve TS-2 puanları bulunmaktadır. ... Arkeoloji, Sanat Tarihi ve bu gibi bölümlere tercih verilebilmektedir.

Arkeoloji bölümü nedir ne iş yapar?

Arkeolog, insanlık tarihi ve tarih öncesi hakkında bilgi toplamak için eski uygarlıkların geride bıraktığı mimari yapı, eşya, kemik vb kalıntıları inceler. Aletler, mağara resimleri, bina kalıntıları.., kazılarla gün ışığına çıkaran, inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişidir.

Arkeoloji hangi üniversitede okunmalı?

Günümüzde pek çok üniversitede arkeoloji bölümü bulunmaktadır. Buna göre Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesinde arkeoloji bölümü bulunur.

Kimya sözel mi sayısal mı?

Kimyanın sayısal bir ders olduğunu biliyoruz.

4 yıllık arkeoloji mezunu ne iş yapar?

Günümüzde arkeoloji çalışma alanı oldukça geniştir. Çeşitli arkeolojik kazılarda görev alan arkeologlar aynı zamanda müzelerde de çalışabilirler. Kültü ve Turizm Bakanlığında da imkanı bulunur. Aynı zamanda arkeoloji bölümü mezunları eğitimlerine eklentiler yaparak tarih öğretmenliği de yapabilirler.

Arkeoloji bölümü bitiren ne olur?

Günümüzde arkeoloji çalışma alanı oldukça geniştir. Çeşitli arkeolojik kazılarda görev alan arkeologlar aynı zamanda müzelerde de çalışabilirler. Kültü ve Turizm Bakanlığında da iş imkanı bulunur. Aynı zamanda arkeoloji bölümü mezunları eğitimlerine eklentiler yaparak tarih öğretmenliği de yapabilirler.

En iyi tarih bölümü hangi üniversitede?

Bu rapora göre Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi tarih bölümünün bulunduğu üniversitedir.