Down sendromlu bebek kaç yaşına kadar yaşar?

İçindekiler:

  1. Down sendromlu bebek kaç yaşına kadar yaşar?
  2. Down sendromlu çocuklar ne zaman konulur?
  3. Down sendromu zihinsel bir engel midir?
  4. Down Sendromu zihinsel yetersizlik mi?
  5. Down Sendromlular zeki midir?

Down sendromlu bebek kaç yaşına kadar yaşar?

Down Sendromu Genetik Özellikleri Down sendromu olan kişiler normal insanlardan yaklaşık olarak 10 ile 20 yıl daha az yaşamaktadır. Bu bireylerde ortalama yaşam süresi ise 45 yıldır. Down sendromu olan kişilerin çocukken lösemiye yakalanma olasılığı normal çocuklara göre daha fazladır.

Down sendromlu çocuklar ne zaman konulur?

Down Sendromu tanısı doğumdan önce de bebek doğduktan sonra da konulabilir. Ancak tanı testlerinin gebelik döneminde yapılması çok önemlidir.

Down sendromu zihinsel bir engel midir?

Sendromun neden olduğu sorunlardan bir tanesi de zeka geriliğidir. Ancak mongolizmde olduğu gibi aşırı derecede bir durum söz konusu değildir. Down sendromu zihinsel engel midir sorusunu, hafif ve orta derecelerde zeka geriliğine yol açar, şeklinde cevaplayabiliriz.

Down Sendromu zihinsel yetersizlik mi?

Down sendromu, çoğunlukla zihinsel engelle birlikte görülen bir kromozom bozukluğudur. Kromozom bozukluğu organ sistemlerini de (kalp problemleri, işitme yetersizlikleri vb.) etkilemektedir.

Down Sendromlular zeki midir?

Down Sendromlu bireylerde hafif ve orta derece zekâ geriliği görülebilir. Yüzleri yuvarlak ve hafif basıktır. Badem şeklinde göz ve düz burun yapıları vardır. Kalın enseye sahiptirler.