Içli köftenin içi nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Içli köftenin içi nasıl hazırlanır?
  2. Içli köfte fiyatı ne kadar?
  3. Içli köfte ne kadar süre haşlanır?
  4. Içli köftenin içine hangi baharat konur?
  5. Içli köfte haşlandıktan sonra kızartılır mı?

Içli köftenin içi nasıl hazırlanır?

İçi için; derin bir tencerenin içine kıymayı, tereyağı ve tuzu koyalım. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kaşıkla ezerek kavuralım. Üzerine ince küp doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar şeffaf renk alana kadar kavuralım. Sonra salçayı ve baharatları ilave edip bir kaç kez daha kaşıkla karıştırıp ocaktan alalım.

Içli köfte fiyatı ne kadar?

ANKARA İÇLİ KÖFTE
Kızartma içli köfte Bu haftaya özel indirimli fiyatımız 7,00 TL/adet (6,00 TL/adet)Haşlama içli köfte Bu haftaya özel indirimli fiyatımız 7,00 TL/adet 6,00 TL/adet)
Cevizli içli köfte Bu haftaya özel indirimli fiyatımız 7,00 TL/adet (6,00 TL/adet)
8 satır daha

Içli köfte ne kadar süre haşlanır?

Derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suya hazırladığınız köfteleri atın. Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkartıp servis tabağına alın.

Içli köftenin içine hangi baharat konur?

Tuz, toz karabiber, toz kırmızıbiber, kıyılmış ceviz içi ve kaynar suya basılıp kabuğu çıkarılmış antep fıstığını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Bütün bu işlemi bir gün önceden hazırlayarak parmak şeklinde köfteler yapıp buzdolabında bekletmek daha yararlı olacaktır.

Içli köfte haşlandıktan sonra kızartılır mı?

Haşlama olan için tencereye koyulup 1. 5 su bardağı su koyulup ocağa alınır . Kısık ateşte pişirilir . Diğeri de kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre haşlamanın üzerine yoğurt ve pul biberli sos dökülebilir .