Vergi borcu yapılandırılmış araç muayene yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Vergi borcu yapılandırılmış araç muayene yapılır mı?
  2. Araç muayene borcu ne kadar?
  3. Cekme belgeli aracin muayene borcu olur mu?
  4. Araç muayene affı çıktı mı?
  5. Araç muayene gecikme cezası ne kadar 2020?
  6. Muayene borcu nasıl hesaplanır?
  7. Araç muayene gecikme cezası affı 2021 ne zaman olacak?
  8. Araç muayene affı varmı 2021 ne zaman?
  9. Araç Muayenesi günü geçerse ne olur?
  10. Araç muayene geciktirme cezası ne kadar?
  11. Araç muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?
  12. Çekme belgeli araç devri nasıl yapılır?
  13. Çekme belgeli satış nasıl verilir?
  14. Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?

Vergi borcu yapılandırılmış araç muayene yapılır mı?

Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçların yanında, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor. Öte yandan, araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekiyor.

Araç muayene borcu ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Cekme belgeli aracin muayene borcu olur mu?

Söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs...) ödenmek zorundadır.

Araç muayene affı çıktı mı?

BÜYÜK AF, MÜJDE, BORÇLAR SİLİNİYOR! Araç muayenesi geciktirenler, zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde aylık yüzde 5 gecikme faizini ödemeyecek.

Araç muayene gecikme cezası ne kadar 2020?

Aynı zamanda araçların muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda ise 01.01.2005 tarihi esas alınır. Gecikme bedeli bu tarihe göre tahsil edilmektedir. Ayrıca 2020 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 288 TL'ye çıkmış durumda.

Muayene borcu nasıl hesaplanır?

Örneğin, muayene tarihi 3 ay geçmiş bir araç, istasyona geldiğinde geç kaldığı her ay için muayene ücretini yüzde 5 fazlası ile ödüyor ve toplam ödeyeceği bedel muayene ücretinin yüzde 15 fazlası oluyor. Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5'inin 3 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor.

Araç muayene gecikme cezası affı 2021 ne zaman olacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eklenen önergeye göre, araç muayenesi yaptırmaları gerektiği halde süresinde yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde aylık yüzde 5 gecikme faizini ödemekten kurtulacaklar.

Araç muayene affı varmı 2021 ne zaman?

31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Araç Muayenesi günü geçerse ne olur?

2021 araç muayenesi yaptırmama cezası ile ilgili merak edilenler yazımızın devamında… Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Araç muayene geciktirme cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Araç muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

GECİKİLEN HER AY İÇİN MUAYENE ÜCRETİ %5 FAZLASI İLE ALINIYOR Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5'inin 3 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor. Süre hesaplanırken de gün değil gecikilen ay dikkate alınıyor. Tahsil edilen fazla tutarların tamamı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılıyor.

Çekme belgeli araç devri nasıl yapılır?

Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir: Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılacaksa bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.

Çekme belgeli satış nasıl verilir?

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?

Çekme belgesi bulunan araçların yeniden trafiğe çıkarılması için trafik izni dilekçesi hazırlanmalıdır. Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan herhangi bir trafik tescil şubesine gidilerek başvuru dilekçesi teslim edilmelidir. Trafiğe çıkma başvurusunda kullanılacak dilekçenin bir örneği, şoförle odası tarafından verilir.