Deprem sırasında evde nerede durmalıyız?

İçindekiler:

  1. Deprem sırasında evde nerede durmalıyız?
  2. Deprem öncesi neler?
  3. Deprem anında masa altına girilir mi?
  4. Depreme karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır?
  5. Deprem sırasında üst katlara çıkmalıyız doğru mu yanlış mı?
  6. Deprem anında merdiven güvenli mi?
  7. Depremde hayat üçgeni nasıl olur?

Deprem sırasında evde nerede durmalıyız?

Evdeki güvenli yerleri sıralayan uzmanlar, evde bulunan ağır ve sağlam masaların, okullarda sıra altlarının, işyerlerinde para kasalarının yanının, çamaşır veya bulaşık makinelerinin yanı, koridor içleri ile odaların ve kemerlerinin köşelerinin evdeki en güvenli yerler olduğunu ifade ediyor.

Deprem öncesi neler?

DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir. Kaygan ve ovalık bölgeler iskana açılmamalıdır. Konutlar gevşek toprağa sahip meyilli arazilere yapılmamalıdır. İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.

Deprem anında masa altına girilir mi?

Deprem anında dikkat edilmesi gerekenler; Depremde hiçbir eşya altına girmeyin! Yatak, koltuk, masa, sandalye, sıra vb. altına girmek ciddi ezilmelere neden olur.

Depreme karşı hazırlıklı olmak için ne tür tedbirler alınmalıdır?

Böyle bir ortamda bulunuluyorsa seri şekilde güvenli bir ortama geçilmelidir. Binalardan düşebilecek baca, cam kırıkları ve sıvalara karşı tedbirli olunmalıdır. Toprak altındaki kanalizasyon, elektrik ve gaz hatlarından gelecek tehlikelere karşı dikkatli olunmalıdır. Deniz kıyısından uzaklaşılmalıdır.

Deprem sırasında üst katlara çıkmalıyız doğru mu yanlış mı?

Hayır.ikiside değil kapı girişleri,masa altı.

Deprem anında merdiven güvenli mi?

Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. ... Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.

Depremde hayat üçgeni nasıl olur?

Deprem anında bina içindeyseniz; kesinlikle panik yapılmamalıdır. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.