Salatalık çok su ister mi?

İçindekiler:

  1. Salatalık çok su ister mi?
  2. Salatalık hangi sıklıkla sulanır?
  3. Salatalık fidanları kaç günde sulanır?
  4. Domates fideleri kaç günde bir sulanır?
  5. 1 dönüm araziden ne kadar domates çıkar?
  6. Domates ne kadar aralıklarla dikilir?
  7. Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?
  8. Serada domates ekimi nasıl yapılır?
  9. Seraya domates kaç santim arayla dikilir?
  10. Serada domates yetiştirme süresi ne kadar?
  11. Sera hangi ayda ekilir?
  12. Biber ekim zamanı ne zaman?
  13. Kış sebzeleri ne zaman ekilir?
  14. Kış aylarında bahçeye ne ekilir?
  15. Kasım ayında bahçeye ne ekilir?
  16. Eylül ayında hangi sebzeler ekilir?

Salatalık çok su ister mi?

Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.

Salatalık hangi sıklıkla sulanır?

Bitki meyve bağladıktan sonra sık ve az sulama yapılmalıdır. Salatalık bitkisi sulama işlemi toprak tipine, iklim koşullarına da bağlı olarak 2 günde bir defa yapılabilir.

Salatalık fidanları kaç günde sulanır?

13 Kök bölgesindeki toprağın dikim sırasında dağılmaması için dikimden yaklaşık 12 saat önce fidelere su verilmelidir.

Domates fideleri kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

1 dönüm araziden ne kadar domates çıkar?

Geleneksel tarım yöntemiyle bir dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretilirken, topraksız tarım serasında aynı büyüklükteki alanda yılda 40 tonun üzerinde ürün elde ediliyor.

Domates ne kadar aralıklarla dikilir?

Sırık domates için sıra arası 80 cm, sıra üzeri 50-60 cm olmalıdır. Ayrıca 75x50, 100x40, 100x35 sıra aralık ve mesafelerinde de dikim yapılabilir. Fideler 5-6 yapraklı devrelerinde son don tarihi geçtikten sonra dikilip, can suyu verilir. salçalık domatesler için dikim aralık ve mesafesi 135x40 cm' dir.

Salatalık fidesi kaç santim arayla dikilir?

Salatalık(hıyar) tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Salatalık(hıyar) tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Salatalık(hıyar) tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm , sıralar üzeri mesafe 40-50 cm ,sıralar arası 120-130 cm arasındadır. ...

Serada domates ekimi nasıl yapılır?

Seradaki domatesler , aralarında 70-90 cm şeritler olacak şekilde 40-60 cm mesafeye 2 sıra ekilir . Sıralardaki bitkilerin uzaklığı 35-50 cm olmalıdır. Bu tür dikim, yetiştirme işini, bitki korumayı ve meyve hasadını büyük ölçüde kolaylaştırır ve ayrıca serada daha fazla hava hareketine izin vererek aşırı nemi önler.

Seraya domates kaç santim arayla dikilir?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

Serada domates yetiştirme süresi ne kadar?

Güneş ışığının olmadığı, sadece ledle aydınlatılan seraya 301 kök domates ekildi. Sıcaklığı, ışığı kontrol edilebilen serada, bombus arılarıyla dölleme sağlandı. Normal seralarda 90 günde alınan ürün, ledle aydınlatılan serada 70 günde elde edildi.

Sera hangi ayda ekilir?

- İlkbahar döneminde Kasım sonu-Aralığın ilk haftasında tohum ekimi yapılır.

Biber ekim zamanı ne zaman?

Biber Tohumu Ekim dönemi: Biber tohumu ekimine iç mekanda Mart ayından itibaren başlanır. Isının 20-25 dereceler arası olması gerekmektedir.

Kış sebzeleri ne zaman ekilir?

Mart ayı için Mart ayı ekim ve dikim işleri için en doğru zaman olarak bilinir. Fidelenecek olanlar; biber, domates, salatalık, patlıcan, marul, pancar, kabak bitkileridir.

Kış aylarında bahçeye ne ekilir?

Kışın Bahçeye Hangi Sebzeler Ekilir? Kışın toprak üstünde yetişen başlıca sebzeler pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, bezelye, bakla, ıspanak, pazı, karalahana, kıvırcıktır. Bunun yanı sıra toprak altında havuç, kereviz, turp, kuru soğan, sarımsak yetiştirebilirsiniz.

Kasım ayında bahçeye ne ekilir?

Patates: Ekim yapılacak tarlalar hazırlanır. Sebzecilik: Kışlık sebzelerin hasadı devam eder.Sebze ekilecek yerlerin toprak hazırlığı sürer. Çilek, enginar, bakla, bezelye ekimleri yapılır.

Eylül ayında hangi sebzeler ekilir?

SEBZECİLİK. * Havuç, kışlık yeşil soğan; marul ve turpun fide ve tohumlarının yerlerine ekim ve dikim işleri sürdürülür. * Hasadı biten sebzelikler temizlenip, kışlık sebzelerin ekimi için toprak hazırlığı yapılır. * Kışlık için ekilen havuçlarda seyreltme yapılır.