Veritabanı türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Veritabanı türleri nelerdir?
  2. Veritabanı alanı nedir?
  3. Veri tabanı programlama nedir?
  4. Veri tabanı nedir örnekleri?
  5. Vtys nelerdir?
  6. MongoDB nerelerde kullanılır?
  7. MongoDB ücretsiz mi?
  8. MongoDB aggregate nedir?
  9. Mongof ne demek?
  10. MongoDB Index nedir?
  11. MongoDB Atlas nedir?

Veritabanı türleri nelerdir?

Çok sayıda farklı veritabanı türü bulunur....En yeni veritabanlarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Açık kaynak veritabanları. ...
  • Bulut veritabanları. ...
  • Çoklu model veritabanı. ...
  • Belge/JSON veritabanı.

Veritabanı alanı nedir?

Veritabanı olarakta bilinen database, verilerin belli bir alanda depolanması anlamına gelir. Özellikle devlet kurumları bünyesinde yer alan bir çok bilgi veritabanı sistemi ile saklanır. ... Okul ya da banka gibi bir çok özel kurumların veri tabanları bulunur.

Veri tabanı programlama nedir?

Veri tabanı programcısı; veri tabanı oluşturma becerisine sahip olan ve kod yazabilen uzman yazılımcılara verilen mesleki isimdir. Bilgisayar sistemlerinde yazılım ve donanım kurulumu yapar. Ağ üzerinden veri tabanına güvenli erişim olmasını sağlar.

Veri tabanı nedir örnekleri?

Veri tabanları yapılandırılmış bilgi veya verilerin depolandığı alanlardır. ... Veri tabanları, veri tabanı yönetim sistemleri aracılığıyla oluşturulur ve yönetilir. Bu sistemlere; Microsoft Access, MySQL, IBM DB2, Informix, Interbase, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, Oracle ve Sysbase örnek olarak verilebilir.

Vtys nelerdir?

Veri tabanı yönetim sistemi (VTYS, İngilizce: Database Management System, kısaca DBMS), veri tabanlarını tanımlamak, yaratmak, kullanmak, değiştirmek ve veri tabanı sistemleri ile ilgili her türlü işletimsel gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış sistem ve yazılımdır.

MongoDB nerelerde kullanılır?

Nerelerde kullanılır? MongoDB genel olarak hızın önemli olduğu gerçek zamanlı uygulamalar, oyunlar, büyük verilerin olduğu uygulamalarda kullanılır.

MongoDB ücretsiz mi?

MongoDB ücretsiz , açık kaynak ve NoSQL(Not Only SQL) database yönetim sistemidir MongoDB json formatında veri yönetimi sağlar. Cross Platform olmasından dolayı, platform bağımsız olarak projelerde kullanabiliriz. MongoDB 2009 yılında geliştirilmiş bir açık kaynak kodlu bir NoSQL veritabanıdır.

MongoDB aggregate nedir?

SQL ilişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde kullanılan GROUP BY komutu veri kümeleme işlemini gerçekleştirilir.MongoDB'de aggregate() fonksiyonu kümeleme işlemini gerçekleştiriyor.

Mongof ne demek?

MongoDB, basit anlatımı ile açık kaynak kodlu bir NoSQL veritabanı uygulamasıdır. Esnek ve kullanımı kolay olması nedeniyle kısa zamanda popüler olmuş olup, yaygın bir kitle tarafından kullanılmaktadır.

MongoDB Index nedir?

MongoDB birden fazla fieldın tek bir indexi referans almasını destekler. Yukarıdaki örnekte userid ve score fieldları için bir index oluşturulmuştur.userid fieldı için artan indexlenir,score fieldına ait veriler azalan sıralamada indexlenir. MongoDB en fazla 32 field için compund index tanımlanmasında izin verir.

MongoDB Atlas nedir?

MongoDB, doküman tabanlı, veriyi JSON benzeri dokümanlar ile tutan, ilişkisel veritabanları gibi bir veri modeli olmayan bir veritabanı çözümüdür. Atlas, kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak M0-Sandbox boyutunda 512 MB veri saklayabilen bir adet cluster kullanma hakkı veriyor. ...