KYK borcu nasil hesaplanir?

İçindekiler:

  1. KYK borcu nasil hesaplanir?
  2. KYK ne kadar faiz koyuyor?
  3. Lisans KYK borcu ne kadar?
  4. KYK nasıl ödeniyor?
  5. Ödenmeyen KYK borcu ne olur?
  6. KYK kredi borcu ödenmezse ne kadar faiz gelir?
  7. KYK borcu mezun olduktan sonra ne zaman ödeniyor?
  8. Kyk kredi borcu zamanında ödenmezse ne olur?
  9. KYK borcu vergi dairesine giderse ne olur?

KYK borcu nasil hesaplanir?

Kredi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen süre veya herhangi bir sebeple kredilerinin kesildiği tarihe kadar; kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak bulunan miktarın ilave ...

KYK ne kadar faiz koyuyor?

İlk 2 taksit ödeme süresinde tüm borcunu ödeyen vatandaşlara Yİ-ÜFE'de yüzde 50 oranında indirim uygulanacak. Taksitle ödemeyi seçen borçlular, daha önce yapılan yapılandırmalarda da olduğu gibi, yüzde 4.5 faiz uygulanacak.

Lisans KYK borcu ne kadar?

2021 KYK VE BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU? 2020 yılında 550 TL olan lisans bursları 100 TL'lik artışla 650 TL'ye, yüksek lisans bursları 200 TL'lik artışla bin 100 TL'den bin 300 TL'ye ve doktora bursları 300 TL'lik artışla bin 650 TL'den bin 950 TL'ye yükseltilmiş oldu.

KYK nasıl ödeniyor?

KYK kredi ve yurt ödemelerinizi Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden gerçekleştirebilirsiniz. KYK kredi ve yurt ödemelerinizi KYK kredi ve yurt ödemeleriniz için kyk.ziraatbank.com.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden herhangi bir banka kartıyla veya kredi kartıyla yapabilirsiniz.

Ödenmeyen KYK borcu ne olur?

351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'nun 17.maddesinde; “Borç taksitlerini zamanında ödemiyenlerin birinci defada borçlarının bir seneliği, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanır.

KYK kredi borcu ödenmezse ne kadar faiz gelir?

KYK borcu ödenmezse günlük gecikme zammı uygulanır. Gecikme zammıyla beraber borç şu şekilde hesaplanır: Alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık %1.40 gecikme zammı uygulanır.

KYK borcu mezun olduktan sonra ne zaman ödeniyor?

KYK kredi alan öğrencilere mezun olduktan sonra iki yıl süre vermektedir. İki yılın dolmasının ardından öğrenciler aldıkları krediyi taksitler halinde ödeyebilir.

Kyk kredi borcu zamanında ödenmezse ne olur?

Bu durumda gecikme faizi eklenmesinin yanı sıra ilk aşamada borçların bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ödenmediği takdirde borç Vergi Dairesi Müdürlüklerine devrediliyor. Devir işlemi sonrası borçların bankaya değil ilgili vergi dairesine ödenmesi gerekiyor. Yine ödenmemesi durumunda ise icra işlemi başlatılıyor.

KYK borcu vergi dairesine giderse ne olur?

KYK borcu 1 ay ödenmezse bir şey olmaz. Lakin, 2 taksit üst üste ödenmezse borcunuz vergi dairesine düşer. Bundan sonra ödemelerinizi vergi dairesi üzerinden yapmalısınız. Eğer oraya da borcu ödemezseniz evinize tebligat kağıdı gelir.