Akademik titr ne demek?

İçindekiler:

  1. Akademik titr ne demek?
  2. Yalvaç kelimesi ne demektir?
  3. Sitayiş manası nedir?
  4. Tırt ne demek?
  5. Fıtrı eğilim nedir?
  6. Titre nedir Tıpta?
  7. Eski Türklerde Yalvaç ne demek?
  8. Yalvaç ne demek tarih?
  9. Şikemperver kelimesi ne anlama gelir?
  10. Vekar nedir ne demek?
  11. Tırt insan ne demek?
  12. Fitri olması ne demek?
  13. Fıtri özellik nedir?
  14. Titre ne kadar?
  15. Negatif titre ne demek?
  16. Ilk Türk devletlerinde Yalvaç ne demek?
  17. Isparta Yalvaç kaç köyü var?
  18. Yalvaç kaç yılında ilçe oldu?

Akademik titr ne demek?

Akademik titr ne demek? ... Unvan [Özellikle akademik unvanlar için kullanılır]: “titr sâhibi kimse.” Yükselmek, büyük titr kazanmak neyi emrediyorsa onu yapıyordu (Sâmiha Ayverdi). Adam burnundan kıl aldırmaz, ense kulak yerinde, üstelik “doçent” titri taşır (Ahmet Kabaklı).

Yalvaç kelimesi ne demektir?

YALVAÇ – YALAVAÇ i. (Eski Türk. yalavaç < Soğd.) ... Türk. Peygamber, resul, elçi, haberci: Bilgil kim Tanrı birdir / Muhammed anın yalavacıdır (Tuhfetü'l-Letâif Terc. – T. S.).

Sitayiş manası nedir?

Sitayiş manası nedir? (Fars. sitāyiş “övgü” ve -kār ekiyle sitāyiş-kār) Öven, övücü, methedici.

Tırt ne demek?

sf. argo İşe yaramayan (kimse).

Fıtrı eğilim nedir?

Ontik yapısında hem iyilik hem de kötülük yapmasını mümkün kılan eğilimler bulunmaktadır. İnsan türünün tamamını içine alan bu eğilimler fıtrat olarak ifade edilmektedir. Fıtri eğilimler, insanı diğer tüm canlılardan farklı kılan akıl ve irade gibi niteliklerle dengelenebilir.

Titre nedir Tıpta?

Klinik laboratuvarda titre bir ölçüm birimidir. En çok bir reaksiyonun oluşmasına neden olan bir maddenin en düşük seyreltisi olduğu düşünülür. Genellikle bir orantı şeklinde ifade edilir (örn. 1:20).

Eski Türklerde Yalvaç ne demek?

Yalvaç adı eski Türk kaynaklarında da kullanılmıştır. Bunlardan Orhun Abidelerinde "Yalabaç" şeklinde, "elçi ve resul" anlamında kullanılmıştır. Kutadgu Bilig' de ise kullanılan "Yalavaç" kelimesi peygamber olarak kullanıldığı gibi diplomat, devlet memuru ve elçi anlamlarında da kullanılmıştır.

Yalvaç ne demek tarih?

Yalvaç Yalavaç, kendisine kitap gönderilmiş peygamber,elçi.

Şikemperver kelimesi ne anlama gelir?

(ﺷﻜﻡ ﭘﺮﻭﺭ) sıf. ve i. (Fars. şikem “karın” ve perver “besleyen” ile şikem-perver) Boğazına düşkün (kimse), obur: Kadı Efendi biraz şikemperver olduğundan keşkeğin ortasındaki tereyağını kendi önüne almak isteyip kaşığı eline alır (Fâik Reşat).

Vekar nedir ne demek?

Ağır başlı olup yerine göre uygun davranmak, şahsiyetli olmak.

Tırt insan ne demek?

kurnazlık, sinsilik, yalancılık ağlarıyla örülmüş beyhude çırpınışlardaki bi boka yaramayan hal ve hareketlerin tümüne arkadaşlar arasında 'tırtlık' diyoruz.

Fitri olması ne demek?

fıtri teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı (Osmanlı Dönemi) Doğuştan, yaradılıştan, fıtrata âit ve müteallik. Hayat kanunlarına uygun.

Fıtri özellik nedir?

Fıtrat kelimesi genel olarak herhangi bir canlı ya da cansız unsurun yaratılmış olduğu özellikleri anlatan bir unsurdur. Yani ruhani ya da fiziksel olarak durumun üzerinde bulunduğu tüm unsurların doğuştan geldiğini anlatan bir olgudur.

Titre ne kadar?

Titre, sonuçta hala pozitif okumanın yapıldığı en yüksek seyreltme faktörü olarak tanımlanabilir. Mesela; 8 seri adımda 2 misli seyreltmenin sonucundaki pozitif okumalar, 1:256 titer değerine tekabül eder.

Negatif titre ne demek?

ANA Testi Referans Aralığı ANA yani antinükleer antikor testinin sonucu sağlıklı bireylerde negatif olarak beklenir. Negatif test sonucu vücudunuzda Anti Nükleer Antikor olmadığı anlamına gelir.

Ilk Türk devletlerinde Yalvaç ne demek?

Eski Türklerde peygamber kelimesi yerine yalvaç sözcüğü kullanılırdı. Yalvaç, Allah katından inen vahiyleri insanlara tebliğ eden peygamber demektir.

Isparta Yalvaç kaç köyü var?

1840 yılında İlçe teşkilatı, 1864'de belediye teşkilatı kurulmuştur. Yalvaç'a bağlı 13 belde ve 25 köy bulunmaktadır.

Yalvaç kaç yılında ilçe oldu?

1840 yılında kaza olarak Konya'ya bağlanmış, 1864 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur. Yalvaç, Cumhuriyetin ilanından sonra, Isparta'ya bağlanmış ve her geçen gün gelişen bir ilçe durumuna gelmiştir. 2009 nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçenin toplam nüfusu 55.236'dır.