Çekme belgeli araç nasıl satılır?

İçindekiler:

  1. Çekme belgeli araç nasıl satılır?
  2. Çekme belgeli satış ne demektir?
  3. Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmanın cezası nedir?
  4. Hurdaya ayrılan araç tekrar trafiğe çıkabilir mi?
  5. Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?
  6. Çekme belgeli motor devri nasıl yapılır?
  7. Plakasız motor kullanmanın cezası nedir?
  8. Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?
  9. Hurda belgeli araç neden satılır?

Çekme belgeli araç nasıl satılır?

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Çekme belgeli satış ne demektir?

Genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan, kaza yapan araçları vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarmak için uygulanan çekme belgesi, araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının (bandrol,trafik cezası,vs.) ödenmesiyle birlikte, plakaların trafiğe teslim edilmesini ifade etmektedir.

Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmanın cezası nedir?

ÇEKME BELGELİ ARAÇ KULLANMA CEZASI Genelde hurdaya dönmüş ve kullanılmayacak durumda olan araçlar için bu belge alınır. Buna rağmen araç trafiğe çıkarsa: Çekme belgeli araç kullanma cezası 1002 TL olarak öder. Kişi 15 gün içinde öderse 751,5 TL olarak öder.

Hurdaya ayrılan araç tekrar trafiğe çıkabilir mi?

Hurda belgesi alınmış olan bir aracın trafiğe çıkması yasaktır. Araç gerekli bakımları ve onarımları yapılmış olsa bile bu belge olduğu sürece kullanılması kesinlikle yasaktır. Hurda belgesi olan bir aracın alım satımıyla ilgili herhangi bir engel durumu yoktur.

Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?

Söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs...) ödenmek zorundadır.

Çekme belgeli motor devri nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

Plakasız motor kullanmanın cezası nedir?

Plakasız araç kullanma cezası her yıl olduğu gibi 2021 yılında da üzerine eklenen zamlarla yeniden gündemde. Trafikte plakasız araç kullanan sürücülere 1702,5 TL para cezası kesilmektedir.

Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?

Yetkili, bizim kanunlara ve genelgelere itirazımız yoktur. Söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs...) ödenmek zorundadır.

Hurda belgeli araç neden satılır?

Hurda Belgeli araçlar; aracın fonksiyonlarını kaybetmesi sonucundaki işlemler olarak nitelendirilir. Hurda belgeli aracın o belgeyi alabilmesi için en temel şart aracın 16. yaşını doldurmuş olmasıdır. Hurda belgeli araçlar hiçbir şekilde tescil ettirilemez. Genelde bu tip araçlar parça olarak değerlendirilmektedir.