Karından ses neden gelir?

İçindekiler:

  1. Karından ses neden gelir?
  2. Mide bağırsak gazı neden olur?
  3. Sürekli karın gurultusu neden olur?
  4. İshal geçmiyor ne yapmalıyım?

Karından ses neden gelir?

Kat-sıvı kimüs içeriğin hareketi gaz ve hava üretir. Bu bileşimler itildikçe, hava baloncukları ve gaz çıkışı olur ve bu da bir ses oluşturur, duyduğumuz ses de bu sestir. "Durup dururken" karnınızdan gelen garip sesler kimi zamanlarda sizi zor durumda bırakır.

Mide bağırsak gazı neden olur?

Kişi karın gazını, geğirme yolu ile üstten yada alttan makat yolu ile (yellenme) çıkartır. Bağırsakta aşırı gaz; gıdaların süratli veya yeterince çiğnemeden, yada iyi sindirmeden yenilmesi yada ince bağırsak yada kalın bağırsaktaki bakteri üretiminde artış cevabında meydana gelir.

Sürekli karın gurultusu neden olur?

Mide guruldaması bağırsakta oluşan zararlı bakterilerin de zaman zaman yol açtığı bir durumdur. Her guruldama açlıktan dolayı olmaz. Çok hızlı yemek yemek, reflü-gastrit gibi mide rahatsızlıkları, gazlı içecekler tüketmek, uykusuzluk ve hatta bazen sinirlilik hali de mide guruldamasına sebep olabilir.

İshal geçmiyor ne yapmalıyım?

– Bağırsak hareketlerini yavaşlatmak için posa içeriği düşük besin tüketilmeli. – Havuç, soyulmuş elma, pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran birçok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir. – Yemeklerden sonra bir bardak zencefil çayı tüketebilirsiniz.