Ella Ertesi gün hapı kutuda kaç tane var?

İçindekiler:

  1. Ella Ertesi gün hapı kutuda kaç tane var?
  2. Ellada hangi hormon var?
  3. Ella ne kadar etkilidir?
  4. Ertesi gün hapı adet rengini değiştirir mi?

Ella Ertesi gün hapı kutuda kaç tane var?

İlaç kutusunda iki adet tablet bulunur. Bu tabletler aynı anda içilmelidir. Eğer ilaçları kullanıldıktan 3 saat sonra kusma ya da ishal söz konusu olur ise hapların yeniden alınması gerekir. Ertesi gün hapı kullanmak, sonraki cinsel ilişkiler için bir korunma yöntemi değildir.

Ellada hangi hormon var?

ELLA® etkin madde olarak ulipristal asetat içerir, bu madde doğal olarak vücutta bulunan ve yumurtlamanın ortaya çıkması için gerekli bir hormon olan progesteronun etkinliğini değiştirerek işlev gösterir. Sonuç olarak, ELLA® yumurtlamayı erteler. ELLA® her durumda etkin değildir.

Ella ne kadar etkilidir?

Adı ertesi gün hapı olsa da bu ilaç cinsel ilişkiyi takip eden 72 saat (3 gün) İçinde kullanılmalıdır. En etkili olduğu zaman aralığı ise cinsel ilişki sonrasındaki ilk 12 saattir.

Ertesi gün hapı adet rengini değiştirir mi?

Ağızdan alınan ertesi gün hapı kullanıldığında geçici bir süre hormonal bir etkileşim olacaktır, sadece kullanıldığı dönemde, adet görme zamanını değiştirebilir. Yani kullanımdan sonra adetiniz normalden daha önce veya sonra olabilir. Ancak sonraki adet döngüleriniz normal rutinine döner.