Reflü hastalığı neden olur?

İçindekiler:

  1. Reflü hastalığı neden olur?
  2. Reflü hastalığı ilerlerse ne olur?
  3. Reflüye kahve iyi gelir mi?
  4. Reflünün tehlikeleri nelerdir?
  5. Reflü öldürür mü?
  6. Çocuğu reflü olan var mi?
  7. Çocuk reflüsü nasıl olur?

Reflü hastalığı neden olur?

Fazla yağlı ve kızartılmış gıdalar, çok baharatlı yemekler, asitli meyveler ve meyve suları, sigara ve her türlü tütün ürünü, alkol, kafeinli içecekler ve yiyecekler, naneli yiyecekler, hamilelik ve bazı ilaçların yan etkileri reflüye neden olmaktadır.

Reflü hastalığı ilerlerse ne olur?

Eğer reflü tedavi edilmezse yemek borusu alt kısmı daralabiliyor ve buna bağlı olarak da ciddi yutma güçlükleri gelişiyor. Ayrıca fazla asit ve mide içeriğine bağlı ülserler de ortaya çıkabiliyor. Yemek borusunun alt ucunda mide iç kısmı hücrelerinin bulunması (Barret Osefagusu) ise reflünün en tehlikeli etkisidir.

Reflüye kahve iyi gelir mi?

Kafein: Kahve, çay, tatlandırılmış gazlı içecekler, buzlu çay gibi kafein içeren içecekler çoğu reflü hastasının yakından bildiği gibi reflüyü çok hızlı şekilde tetiklerler. Kahve severlerin sabah kahvesi sonrasında gün sonunda kahve ve kafein içeren diğer içecekleri tüketmemeleri gerekir.

Reflünün tehlikeleri nelerdir?

Ağrılı yutkunma, geğirti, hıçkırık, bulantı ve kusma ise daha ender ortaya çıkar. Reflü; yemek borusu, mide ve bağırsak sistemi dışındaki sistemlerde de belirtilere yol açabilir. Reflü öksürüğe, ses kısıklığına, diş çürüklerine ve boğaz arısına neden olabilir.

Reflü öldürür mü?

Halk arasında reflü olarak bilinen gastroözofagial reflü hastalığı (GÖRH) toplumda yaygın olarak karşılaşılan ve mide asidi ile mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan bir hastalıktır. Reflü tedavi edilmediği taktirde kansere dahi yol açabilir.

Çocuğu reflü olan var mi?

Reflü hastalığı çocuklarda da görülür ancak özellikle ilk altı ayda ortaya çıkan fizyolojik reflüyü, reflü hastalığından ayırmak gerekir. Söz konusu kapak, çocuğun büyüme basamaklarında gelişir. Ancak nasıl ki ilk doğduğunda bebek başını tutamıyor ya da yürüyemiyorsa bu kapakçık da tam çalışmaz ve reflü ortaya çıkar.

Çocuk reflüsü nasıl olur?

Küçük çocuklarda reflü; yemeklerin yemek borusu içinden geçtiğinde, yiyeceklerin orada yaptığı tahriş ve iltihaplanmayla meydana gelir. Küçük ülserler meydana gelir. Reflü hastalığı, çocuğun özellikle acı ve isteksizlik nedeniyle kaşıkla yemek yemeyi reddettiğinin bir işaretidir.