Cinsel ilişkiden sırasında vajinada acı neden olur?

İçindekiler:

  1. Cinsel ilişkiden sırasında vajinada acı neden olur?
  2. Disparoni nasil anlasilir?
  3. Primer vajinismus nedir?
  4. Derin disparoni neden olur?
  5. Vajinismus disparoni nedir?
  6. Vajinismus tam olarak nedir?
  7. Vajinismus nasıl düzelir?

Cinsel ilişkiden sırasında vajinada acı neden olur?

Vajinal kuruluk Cinsel ilişki sırasında acının en yaygın nedeni, vajinanın birleşme sırasında yeterince ıslak olmamasıdır. Bunun için ilk adım ön sevişmedir. Vücudunuz cinsel birleşmeyi kolaylaştırmak için bir sıvı salgılar. Vajina kuru olduğunda sürtünme tahrişe neden olarak canınızın yanmasına neden olur.

Disparoni nasil anlasilir?

Disparoni, cinsel birliktelikte meydana gelen ağrıdır. Kadınlarda görülür. Kasık bölgelerinde acı, yanma, batma, huzursuzluk gibi belirtilerle kendisini gösterir.

Primer vajinismus nedir?

İlk cinsel ilişkisinde vajinanın kasılarak cinsel ilişkiye girememesi primer vajinismus problemi olarak tanımlanır. Bu sınıftaki kadınlar vajinaya giren herhangi bir şeye karşı da kasılma problemi yaşar. Vajinal muayene olamazlar, vajinaya fitil ya da ilaç koyamazlar.

Derin disparoni neden olur?

Derin disparoni de daha çok jinekolojik hastalıklara bağlı olarak gelişmektedir. Derin disparoni nedenleri arasında endometriosis hastalığı, miyomlar, sistit, yumurtalık kistleri, batın içi yapışıklıklar ve pelvik iltihabi hastalıkları bulunur.

Vajinismus disparoni nedir?

Disparoni, cinsel ilişkide birleşme yani penetrasyon sırasında vajina girişinde ya da kasık bölgesinde ağrı, acı, batma veya sancı hissedilmesi ile kendisini gösteren patolojik (normal dışı) bir durumdur.

Vajinismus tam olarak nedir?

Vajinismus, vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması sonucu cinsel birlikteliğin gerçekleşememesine verilen isimdir. Vajinismus, ilk geceden itibaren çiftler için büyük bir sorun olabilmekle beraber her cinsel birleşememe durumu da vajinismus olarak görülmemelidir.

Vajinismus nasıl düzelir?

Vajinismus tedavisinde en önemli amaç, cinsel ilişkide istem dışı çalışan kasların kontrolünün sağlanmasıdır....Vajinismus egzersizleri arasında en sıklıkla;
  1. Ayna egzersizi,
  2. Masaj (sensate focus),
  3. Kegel egzersizleri,
  4. Pelvik taban rehabilitasyonu,
  5. Parmak egzersizleri,
  6. Dilatör çalışmaları yer almaktadır.