Selectra nedir kullananlar?

İçindekiler:

  1. Selectra nedir kullananlar?
  2. Efexor ilacı ne işe yarar?
  3. Misol 50 mg uyku yapar mı?
  4. Paxera yan etkileri nelerdir?
  5. Selectra hangi reçete?
  6. Efexor XR nasıl kullanılır?
  7. Efexor 37.5 neye yarar?
  8. Misol hangi hastalara önerilir?
  9. Misol ne yapar?
  10. Paxera kimler kullanamaz?

Selectra nedir kullananlar?

Etken maddesi sertralindir. Selectra, depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu ve adet öncesi sendromu tedavisinde kullanılır. Uyku hali ya da uykusuzluk, mide bulantısı, iştahsızlık, hazımsızlık en yaygın görülen yan etkileridir.

Efexor ilacı ne işe yarar?

Efexor XR (venlafaksin), depresyon, anksiyete ve panik atak tedavisinde sıklıkla kullanılan reçeteli bir antidepresandır. SNRI'lar (serotonin ve noradrenalin geri alım inhibitörleri) ilaç grubuna dahildir.

Misol 50 mg uyku yapar mı?

son derece hafif bir ilaçtır. ilk kullanıldığında yan etki olarak çarpıntı, dolayısıyla uykusuzluk yapabilir. bir iki gün içinde bu yan etkiler geçecektir.

Paxera yan etkileri nelerdir?

Paxera doz aşımı
  • Kan basıncı değişiklikleri.
  • Halsizlik, bayılma ya da koma hali.
  • Kafa karışıklığı
  • Mide ağrısı, mide bulantısı veya kusma.
  • Bulanık görme.
  • Sinirlilik ve saldırgan davranışlar.
  • Kontrol edilemeyen ani kas seğirmeleri.
  • Ateş
Daha fazla öğe...

Selectra hangi reçete?

Yeşil reçete ile satılan ve Benzodiazepinlerin etkilerini geriye döndürmek için damar yolundan uygulana, etkisini 30-60 saniyede çıkaran bir ilaçtır.

Efexor XR nasıl kullanılır?

EFEXOR XR'ın yemek ile birlikte alınması tavsiye edilir. Her kapsül bütün olarak sıvıyla yutulmalıdır. Kapsül bölünmemeli, ezilmemeli, çiğnenmemeli veya suya karıştırılmamalıdır. EFEXOR XR günde bir kez ve aşağı yukarı aynı saatlerde (sabah ya da akşam) alınmalıdır.

Efexor 37.5 neye yarar?

(atakların) engellenmesinde, yaygın anksiyete bozukluğu (YAB) tedavisinde, sosyal fobi tedavisinde, agorafobi (hastanın panik atağının ortaya çıkabileceğini hissettiği yerlerde bulunmaktan korkması) ile birlikte veya agorafobi olmaksızın görülen panik bozukluğu tedavisinde kullanılır.

Misol hangi hastalara önerilir?

MİSOL, obsesif kompulsif bozukluğu olan 6 yaşından büyük pediyatrik hastaların tedavisinde de endikedir. MİSOL, agorafobi ile beraber seyreden panik bozukluğu dahil olmak üzere, panik bozukluğu tedavisinde endikedir. MİSOL, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde endikedir.

Misol ne yapar?

Beyindeki serotonin miktarını düzenleyici etki yapar. Misol, Lustral, Seralin, Serdep, Serotop gibi ilaçların içinde bir antidepresan madde olarak bulunur. Bu ilaçlar arasından en çok bilinen Lustral'dir.

Paxera kimler kullanamaz?

Paxera kullanımı, intihar düşüncesi gibi bir yan etki gösterebilir. Bu nedenle 18 yaş altındaki çocuk ve ergenlerde kullanımı önerilmez. Bütün antidepresanlarda olduğu aniden bırakılması zararlıdır. Kötü sonuçlara yol açmaması için psikiyatrist kontrolünde azaltılarak bırakılması gerekir.