Dikkat Daginikliginin sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Dikkat Daginikliginin sebepleri nelerdir?
  2. Çocuğumda dikkat eksikliği olduğunu nasıl anlarım?
  3. DEHB ne zaman ortaya cikar?
  4. DEHB olduğumu nasıl anlarım?

Dikkat Daginikliginin sebepleri nelerdir?

Çevresel faktörler, herhangi bir ortama ilişkin ses ve ışık gibi unsurları belirtmektedir. Kişisel faktörler de bireyin dikkatini toplamayı becerememesinden ortaya çıkar. Yaşanılan yoğun stres ve kaygı durumları da dikkat eksikliğine sebep olmaktadır. Dikkat eksikliği beslenme ile ilişkili olarak da ortaya çıkabilir.

Çocuğumda dikkat eksikliği olduğunu nasıl anlarım?

Genellikle oturduğu yerde kıpırdanır; elleri veya ayakları sabit durmaz. Genellikle ders süresince oturamaz ve ayağa kalkmak için bahaneler üretir. Uygunsuz ortamlarda koşturur veya yüksek yerlere tırmanır. Sessiz bir biçimde oynamakta güçlük çeker.

DEHB ne zaman ortaya cikar?

Belirtiler ne zaman ortaya çıkar? Genellikle 3–4 yaşlarında kendini belli eder. Ancak tanılama süreci ilkokul döneminde öğretmenlerin çocuğu fark etmeleri ve aileyi 'Çocuk Psikiyatrisi'ne yönlendirmeleriyle başlar.

DEHB olduğumu nasıl anlarım?

Başak Ayık, DEHB'nin belirtileri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu çocuklarda görülen belirtiler; dikkat eksikliği, derse odaklanma ve dikkatin sürdürülmesinde problem, unutkanlık, eşya kaybetme, dış uyaranlarla (gürültü, kalabalık gibi) dikkatin çabuk dağılması, kendisiyle konuşulurken dinlemiyormuş gibi görünme, ...