Peygamber efendimizin yüzü nasıl?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimizin yüzü nasıl?
  2. Hz Muhammed'in cesedi çürüdü mu?
  3. Peygamber efendimiz nasıl bir baba?
  4. Peygamber Efendimizin naaşını kim çalmak istedi?
  5. Öldükten sonra kimlerin vücudu çürümez?
  6. Peygamber Efendimiz ailesine karşı nasıl davranırdı?
  7. Hz Muhammed nasıl bir eş ve nasıl bir babaydı?
  8. Peygamber efendimiz nasıl bir öğretmendi?
  9. Peygamber Efendimizi kim korudu?

Peygamber efendimizin yüzü nasıl?

"Peygamber Efendimiz (sav), ne aşırı derecede uzun, ne de kısa idi; O bulunduğu topluluğun orta boylusu idi. Saçları, ne kıvırcık ne de dümdüzdü; hafifçe dalgalı idi. Mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyaz; gözleri siyah; kirpikleri sık ve uzun; omuz başları iri yapılı idi...

Hz Muhammed'in cesedi çürüdü mu?

C-3) Peygamberlerin, şehitlerin, hafızların cesedi çürümez. Zira Peygamberimiz bir hadisinde: "Allah toprağa Peygamberlerin cesedini yemeği yasaklamıştır" buyurmuştur.

Peygamber efendimiz nasıl bir baba?

Peygamberimiz Hz. Muhammed [s.a.v], iyi ve müşfik bir baba idi; çocuklarına samimi ve içten bir sevgi besliyor, yeri geldikçe bu sevgisini izhar ediyordu. ... Bu sebeple kendi çocuklarına ve bütün çocuklara iyilik, takva ve ahlâkî mükemmellik gibi ebedî değerleri miras bıraktı.

Peygamber Efendimizin naaşını kim çalmak istedi?

Cevap: 1- Sabri Paşa'nın Mir'âtu'l-Haremeyn'de yazdığına göre Mağrib (Fas) müşriklerinden (putataparlardan) iki kişi, zâhid derviş kıyafetine bürünerek Medine'ye gelip Peygamber Mescidi'nin yakınında bir yerde ikamet etmeye başlarlar. Bunların amacı, Hz. Peygamber'in naaşını çalıp Mağrib'e götürmektir.

Öldükten sonra kimlerin vücudu çürümez?

Evs b. Evs'in bildirdiğine göre peygamberimiz(a.s.m) şöyle buyurmuştur: “Allah peygamberlerin cesetlerini toprağa haram kılmıştır”(Ebu Davud, salat, 207, Nesaî, Cuma, 5). ... Buna göre, peygamberlerin dışındaki insanların cesetleri -veli ve şehit de olsa- çürür.

Peygamber Efendimiz ailesine karşı nasıl davranırdı?

Soru: Peygamber Efendimiz aile fertlerine karşı nasıl davranmıştır? Kısaca açıklayınız. Cevap: Onlara karşı saygılı, adaletli ve hoşgörülü davranmıştır.

Hz Muhammed nasıl bir eş ve nasıl bir babaydı?

Cevap: Peygamber efendimiz en mükemmel , baba ve dede'dir. Peygamber efendimiz eşine saygı gösterir, sırlarını anlatır ve yanında olurdu. Baba iken çocuklarıyla vakit geçirir, onları mutlu ederdi. Dede iken torunlarını sever, onları eğlendirirdi.

Peygamber efendimiz nasıl bir öğretmendi?

13 yıl Mekke, on yıl da Medine'de öğretmenlik yaptı. Kutsal kitabımız Kur'an'ı öğretti. Anlattıklarını harfi harfine kendi hayatında yaşadı, çok güzel örnekti. Yapmadığını söylemedi ve kimseye tavsiye etmedi.

Peygamber Efendimizi kim korudu?

Böylece Selçuklu Sultanı Mahmut Zengi'nin kurşunla doldurduğu hendek, Osmanlı Sultanı 2. Mahmut Han'ın doldurduğu hendekle iki kat büyümüş, Efendimiz'in mukaddes bedeni iki kat koruma altına alınmıştı.