Sağ ol nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Sağ ol nasıl yazılır TDK?
  2. Hoş görmek TDK nasıl yazılır?
  3. Hoş geldin nasıl yazılır imla kılavuzu?
  4. Ayrımı nasıl yazılır?
  5. Hoşgörü TDK ne demek?
  6. Hoşbulduk bitişik mi ayrı mı?
  7. Iyi ki ye gelen ekler nasıl yazılır?
  8. Hoşgeldiniz birleşik mi ayrı mı?

Sağ ol nasıl yazılır TDK?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Sağol" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır.

Hoş görmek TDK nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Hoş görü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hoşgörü şeklinde olmalıdır.

Hoş geldin nasıl yazılır imla kılavuzu?

İşte hoşgeldin kelimesinin yazım şekli. HOŞGELDİN Mİ, HOŞ GELDİN Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hoşgeldin kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "hoş geldin" şeklinde ayrı yazılır.

Ayrımı nasıl yazılır?

Ayrım mi?” yoksa “Ayırım mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ayırım şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayrım şeklinde olmalıdır.

Hoşgörü TDK ne demek?

1. Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.

Hoşbulduk bitişik mi ayrı mı?

Hoş bulduk mu?” yoksa “Hoşbulduk mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hoşbulduk şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hoş bulduk şeklinde olmalıdır.

Iyi ki ye gelen ekler nasıl yazılır?

Türkçe içerisinde çok sık kullanılan bu sözcük için TDK'ya göre doğru yazımı 'iyi ki' şeklinde ele alınmakta ve ki eki ayrı yazılmaktadır.

Hoşgeldiniz birleşik mi ayrı mı?

Türk Dil Kurumu'na göre anlamı “gelen kişiye söylenen selamlama sözü” anlamında kullanılan bu söz ayrı şekilde yazılıyor. “Hoş geldin” veya “hoş geldiniz” sözlerinin doğru kullanımı ayrı şekilde yazılışı oluyor. Buna göre bu kelimenin birleşik şekilde kullanımı yanlış yazım yani yazım hatası oluyor.