Recep Yazıcıoğlu'nun yaptığı köprü nerede?

İçindekiler:

  1. Recep Yazıcıoğlu'nun yaptığı köprü nerede?
  2. Başpınar Köprüsü ne zaman yapıldı?
  3. Köprü deki vali kim?
  4. Başbağlar katliamını kim yaptı?
  5. Dr Baran kimdir?
  6. 5 Temmuz 1993 de ne oldu?
  7. Doktor Baran kimdir nerelidir?

Recep Yazıcıoğlu'nun yaptığı köprü nerede?

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Eskiköy'de vatandaşlar tarafından yaptırılarak iki köyü birbirine bağlayan köprüye trafik kazasında yaşamını yitiren eski valisi Recep Yazıcıoğlu'nun adı verildi.

Başpınar Köprüsü ne zaman yapıldı?

Gerek maddi ve gerekse doğanın zor şartları altında olağanüstü gayret ve özveriler sarf edilerek ülkemizde devlet millet işbirliği ile yapılan ilk proje özelliğini de taşıyan ve 24 köyün ulaşımını sağlayacak olan Başpınar Köprüsü 1997 yılında tamamlandı ve aynı yıl Eylül ayının 13. günü zamanın Başbakan Yardımcısı ...

Köprü deki vali kim?

Köprü, yazar Ayşe Kulin tarafından kaleme alınan Köprü adlı romandan esinlenilerek çekilen ve Star TV'de yayımlanan dizi. Erzincan Valiliği sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yapılması için büyük emek harcadığı Başpınar Köprüsü'nün konu edildiği bir dizi filmdir.

Başbağlar katliamını kim yaptı?

Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993'te, Erzincan ilinin Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliam. PKK lideri Abdullah Öcalan olaydan habersiz olduğunu ve olayın sorumlusunun Dr.

Dr Baran kimdir?

Tunceli doğumlu Dr. Baran'ın gerçek adı, Müslüm Durgun'du. PKK ile Libya'da işçi iken tanıştı. ... Daha sonra örgüt tarafından tıbba olan merakından dolayı PKK'lı doktorların yanında ilk yardım dersleri aldı ve öğrendiklerini bir broşür haline getirerek dağdaki PKK'lılara dağıttı.

5 Temmuz 1993 de ne oldu?

Kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi.

Doktor Baran kimdir nerelidir?

Baran, aslen Rizeli'dir ancak 9 Temmuz 1992 tarihinde İstanbul'da doğdu. Doğuş Üniversitesi Ekonomi ve Finans bölümünden mezunu oldu.