Pişkin insan ne demek?

İçindekiler:

  1. Pişkin insan ne demek?
  2. Pişkin'in anlamı ne?
  3. Yüzsüz arsız ne demek?
  4. Pişkin kimlere denir?
  5. Yüzsüz insan ne demek?
  6. Pişkin adam ne demek?
  7. Yüzsüzce ne demek?
  8. Pişkin davranış ne demek?
  9. Pişkin Simit kimin?
  10. Iki yüzlü olmak ne demektir?
  11. Yüzsüzlük ne demek TDK?
  12. Basmakalıp ne demek TDK?
  13. Yüzsüz insan kime denir?
  14. Utanmaz yüzsüz nedir?
  15. Zenne argoda ne demek?

Pişkin insan ne demek?

Pişkinlik; kırdığı kalplerden, yaptığı haksızlıklardan, riyakarlıktan, aldatmacalardan, sahtekarlıktan, bencillikten, fırsatçılıktan, çıkarcılıktan, dalkavukluktan, haysiyetsizlikten, “sözünün eri, içi dışı bir, mert, dürüst ve hakkaniyetli bir insan olamamaktan” hiç bir şekilde utanç duymamak ve herhangi bir ...

Pişkin'in anlamı ne?

Çabuk pişen, pişeğen, pişek.

Yüzsüz arsız ne demek?

Arsız bir konuda utanmayan ve sıkılmadan bunu tekrar eden kişilere denmektedir. Ayrıca yüzsüz ve gözü doymayan kişilere de arsız kişi denmektedir.

Pişkin kimlere denir?

Pişkin kelimesi yeterince pişmiş olan ve saygısız, yüzsüz demektir.

Yüzsüz insan ne demek?

Yüzsüz insan ne demek? EKŞİ sözlükteki tanıma göre; "Yaptığı hatayı çok kolay görmezden gelen, hiç bir şey olmamış gibi rahat davranışları her yerde rahatlıkla sergileyebilen insandır."

Pişkin adam ne demek?

Pişkinlik; kırdığı kalplerden, yaptığı haksızlıklardan, riyakarlıktan, aldatmacalardan, sahtekarlıktan, bencillikten, fırsatçılıktan, çıkarcılıktan, dalkavukluktan, haysiyetsizlikten, “sözünün eri, içi dışı bir, mert, dürüst ve hakkaniyetli bir insan olamamaktan” hiç bir şekilde utanç duymamak ve herhangi bir ...

Yüzsüzce ne demek?

Yüzsüzce zf. Utanmaz bir şekilde, arsızca.

Pişkin davranış ne demek?

Pişkince davranış, vurdumduymazlık, aldırmazlık, arsızlık: Neclâ, yaşından umulmayacak bir pişkinlikle Ali Rızâ Bey'in karşısına dikildi, hiç utanıp sıkılmaya lüzum görmeden: –Ne yapıyorsun baba… ... ѻ Pişkinliğe vurmak: Üzerinde durulması gereken bir davranışa aldırmamak, anlamazlıktan gelmek.

Pişkin Simit kimin?

MHP Kocaeli eski İl Sekreteri İzzet Erdem, Pişkin Simit'i satın alarak kafenin yeni sahibi oldu. MHP'deki rüşvet iddialarında video kaydında yer alan dönemin İl Sekreteri İzzet Erdem , yaşanan olayların ardından görevinden istifa etmişti.

Iki yüzlü olmak ne demektir?

İkiyüzlülük T.D.K. sözlüğünde "iki yüzlü olma durumu", yani "özü sözü bir olmama durumu" olarak, çeşitli sözlüklerde ise "dürüst olmama", "bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünme veya göstermeye çalışma", "aldatmaya çalışma" olarak tanımlanır. ...

Yüzsüzlük ne demek TDK?

'Yüzsüzlük', yüzün bu anlamından türemiş bir kelimedir. Utanma; onursuz, şerefsiz duruma düşmekten, gülünç duruma düşmekten korkma, üzülme duygusu olarak tanımlanır. “Utançtan yerin dibine girmek” gibi deyimler, utancından intihar eden insanlar vardır.

Basmakalıp ne demek TDK?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'basmakalıp'dır. BASMAKALIP NE DEMEK: 1- Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.

Yüzsüz insan kime denir?

EKŞİ sözlükteki tanıma göre; "Yaptığı hatayı çok kolay görmezden gelen, hiç bir şey olmamış gibi rahat davranışları her yerde rahatlıkla sergileyebilen insandır."

Utanmaz yüzsüz nedir?

sıf. Arsız, sırnaşık, utanmaz: Yalnız git yoldaş olma yüzsüze / Selâm verme erkânsıza yolsuza (Karacaoğlan). Hepsi arsız, hırsız, yüzsüz, nâmussuz çıkıyordu (Ömer Seyfeddin).

Zenne argoda ne demek?

Zenne ne demek? Zenne, eski geleneksel göçebe Türk geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle geleneksel olarak kadın gibi oynayan erkeklere verilen isimdir. Karagöz gibi tiyatro sergisi hasıl olduğunda kadın rolüne çıkan erkeklere zenne denir.