Mari ne demektir?

İçindekiler:

  1. Mari ne demektir?
  2. Mari ne demek Trakyaca?
  3. Sama ne anlama gelir?
  4. Mari ismi hangi ülkeye ait?
  5. Mori ne anlama gelir?
  6. Üç beş kimlere denir?
  7. Kapçık ağızlı ne demek?
  8. Sama ne demek Arapça?
  9. Nii Chan ne demek?
  10. Meryem hangi ülkenin ismi?
  11. Mori Mori ne demek?
  12. Memento Mori sözü ne demek?
  13. Kele bacım ne demek?
  14. Angeslek ne?
  15. Hayde Breee ne demek?
  16. Bre kardeş ne demek?

Mari ne demektir?

Türkçe dilinden alınan mari kelimesi anlamındadır. ... Fransızca sözcük, Ad halinde (aile) koca; erkek eş anlamına gelir.

Mari ne demek Trakyaca?

trakya cevresinde genelde kadınların kullandığı bir ünlem, bazen de hitap şekli.. örn: "mari asan *! ... sırılsıklam kalmışın be kızanım!"

Sama ne anlama gelir?

Sama (様), yüksek derecede saygı bildiren ektir.

Mari ismi hangi ülkeye ait?

Maria bir kadın ismidir. Özellikle İspanya, Portekiz ve İtalya'da popülerdir. İsmin İngilizce versiyonu olan "Mary" 1960'larda popüler bir isimdi. İsmin Arapça versiyonu olan "Maryam" ise Arap ülkelerinde yaygın bir isimdir.

Mori ne anlama gelir?

günümüzde de trakya kırsalında bayanların birbirine seslenmek için söyledikleri ünlem kelimesi. örnek: "kız mori gelsene!" ya da "mori kız gelsene!" ikisi de uygundur ve kullanılabilir. ancak eğer bu ifade "kız" anlamına geliyorsa, o takdirde söyleyen kişi, seslendiği kişinin cinsiyetini fazlasıyla vurguluyor demektir.

Üç beş kimlere denir?

Üj-Bej (üç, beş) ifadesi Trakyalılar için kullanılır ve Trakyalılar da bu ifadeyi kabullenirler.

Kapçık ağızlı ne demek?

ѻ Kapçık ağızlı: Geveze.

Sama ne demek Arapça?

Semâ Hakkında Detaylı Bilgi. Semazenler, fotograf: Can Aydın Semanın kelime anlamı gök, gökyüzüdür. 'Sema' ; Mevlevi dervişlerinin (ney, nısfiye vb.)

Nii Chan ne demek?

Welcome back, Nii-chan. Hoş geldin abi.

Meryem hangi ülkenin ismi?

Kız çocuklara verilen Meryem ismi İbranice kökenli bir isimdir. Hz. İsa'nın annesinin ismidir. Meryem ismi abid, ibadete düşkün insan anlamına gelmektedir.

Mori Mori ne demek?

balkan dillerinde "more", "mori" olarak söylenen, "kizlar", "kiz", "hatun" anlamlarindan birine veya birkacina gelen * seslenme, nida. türkceye "ayol" diye cevirmemiz reva degildir. günümüzde de trakya kırsalında bayanların birbirine seslenmek için söyledikleri ünlem kelimesi. ...

Memento Mori sözü ne demek?

Memento mori, "fani olduğunu hatırla", "öleceğini hatırla", bir gün öleceksin, bunu hatırla ve şimdi yaşa veya "ölümünü hatırla" gibi şekillerde çevrilebilecek bir Latince deyiş.

Kele bacım ne demek?

Kele bacım, Emirdağ ağzında; kadınlar arasında dertleşmek, sohbet etmek anlamlarının yanında dedi-kodu yapma biçiminde de geçer.

Angeslek ne?

Angeslek dilimize uzak, telaffuzu zor gibi görünse de Antepliler tarafından genelde “Dalga geçme benimle.” veya “Doğru değil bu mahsus yapıyorsun.” anlamında sıkça kullanılan, kulağa yabancı gelse de Anteplilerin neşeli, haylaz çocukları gibi benimsedikleri bir kelime.

Hayde Breee ne demek?

Hayda Bre, yönetmen Orhan Oğuz'un otobiyografik özellikler taşıyan bir filmi. "Arka Sokaklar" dizisinde birlikte çalıştığı İlker İnanoğlu filmde devrimci sosyalist bir profesöre hayat vermektedir. Oğuz'un çocukluğunu ise "Aliye" dizisinden tanınan Ayberk Koçar oynuyor.

Bre kardeş ne demek?

Arnavutça sözcük Eski İllyr dilinde bra "kardeş (hitap)" sözcüğünden alıntıdır.