Kasık fıtığı olan kişi ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı olan kişi ne yapmalı?
  2. Kasık fıtığı patlarsa ne olur nedir?
  3. Kasık fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?
  4. Kasık ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?
  5. Kasık fıtığı olanlar nasıl spor yapmalı?
  6. Erkeklerde fıtık nerede olur?
  7. Kasık fıtığı ele gelir mi?
  8. Kasık fıtığı olan kişi cinsel ilişkiye girebilir mi?
  9. Kasık fıtığı ameliyatında ölüm riski var mı?

Kasık fıtığı olan kişi ne yapmalı?

Kasık fıtığı ilaçla veya yaşam koşullarını değiştirmekle düzelebilen bir sağlık problemi değildir. Kasık fıtığının tedavisinde tek yol, cerrahi müdahaledir. Sadece ameliyat edilemeyecek fizyolojiye sahip kişiler ve ileri yaşta hastalar, doktorun yönlendirmesi doğrultusunda nadiren kasık bağı kullanabilir.

Kasık fıtığı patlarsa ne olur nedir?

Fıtıkta boğulma bağırsakta çürümeye yol açabilir. Bu durumda bulantı-kusma, ateş, çarpıntı, kasıkta morarma gibi belirtiler görülebilir. Bu hayatı tehdit eden bir durumdur ve acil ameliyat gerektirir.

Kasık fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Kasık fıtıkları için kişisel önerim 65+'da beklememek yönünde, gençlerde ise hemen ile 2 yıl arasında ameliyat edilmelidir diyebilirim. Ancak erken fıtık ameliyatı hem hasta hem de cerrah için rahattır!

Kasık ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?

İbuprofen, asetaminofen ve aspirin gibi ağrı kesiciler kasık ağrıları üzerinde oldukça etkilidir. Ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise kas gevşetici hap ve kremler kullanılabilir.

Kasık fıtığı olanlar nasıl spor yapmalı?

Karın kaslarının güçlenmesi de fıtığın iyileşmesine yardım eder. Başlangıç için iyi bir fıtık egzersizi; havuzda ya da suda 10-15 dakika yüzmektir. Daha sonra 25-30 tekrarla kalçayı indirme, kaldırma, esneme ve uzatma egzersizleri yapılabilir. Yarım çömelme (squat) 30-35 tekrar şeklinde yapılır.

Erkeklerde fıtık nerede olur?

Fıtık, iç organlardan birinin vücudun zayıf bir bölgesinden dışarıya doğru çıkmasıdır. Sıklıkla karın bölgesinde, karın bölgesinde ise en sık kasıkta görülür. Kasık fıtığının tıbbi adı ''inguinal herni''dir.

Kasık fıtığı ele gelir mi?

Daha az vakada ise fıtığın testis torbasına inmesinden dolayı testis torbasında şişme olabilir. Kasık fıtığında başlıca belirtiler: - Kasık bölgesinde ele gelen şişlik, - Kasıkta ağrıdır.

Kasık fıtığı olan kişi cinsel ilişkiye girebilir mi?

Öncelikle, büyük karın duvarı fıtıkları şekil bozukluğu nedeniyle cinsel ilişkiye izin vermeyebilirler. Yine fıtığa bağlı görüntünün hem bireyde hem de eşinde isteksizlik yaratması sık görülen bir durumdur. Bunun dışında, bazı kasık fıtıkları büyüklükten bağımsız olarak da ağrı ve rahatsızlık hissi oluşturabilir.

Kasık fıtığı ameliyatında ölüm riski var mı?

Hayati risk söz konusu olmamıştır. Aşağıdaki bilimsel yayın,boğulmuş karın duvarı fıtığı nedeniyle acil şartlarda ameliyat edilen yetişkinlerde %2.9 oranında ölüm görüldüğünü, bu vakaların %82'sinin 60 yaş üzerinde olduğunu bildirmektedir.