Hamileyken antidepresan kullanılırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Hamileyken antidepresan kullanılırsa ne olur?
  2. Hamileler psikolojik ilaç kullanabilir mi?
  3. Hamilelikte Prozac kullanan var mı?
  4. Hamilelikte Selectra kullanılır mı?
  5. Antidepresan bebek düşürür mü?
  6. Antidepresan kullanan erkeğin çocuğu olur mu?
  7. Ilaç kullanırken hamile kalınırsa ne olur?
  8. Xanax hamilelikte kullanılır mı?
  9. Antidepresan hamilelikte kullanılır mı?
  10. Antidepresanlar gebelik testini etkiler mi?
  11. Prozac spermi etkiler mi?
  12. Antidepresan ilaçlar kısırlık yapar mı?
  13. Antidepresan ilaçlar hamile kalmayı engeller mi?
  14. Doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalan var mı?
  15. Antidepresan düşüğe neden olurmu?

Hamileyken antidepresan kullanılırsa ne olur?

İlacına devam eden gebeye göre 5 kat depresyon geçirme riski gelişir. Ayrıca antidepresan ilacı birden bırakmak, başağrısı, bulantı ve kusma, titreme, baş dönmesi, halsizlik, uykusuzluk, aşırı hassasiyet gibi şikayetlere de yol açabilir.

Hamileler psikolojik ilaç kullanabilir mi?

Psikiyatrik rahatsızlıkta kullanılan bir çok ilacın hamilelik esnasında kullanılması pek mümkün gözükmemektedir. Ancak hastalığın teşhis ve tanısı , hastanın durumu ve kaç aylık hamile olduğu ve hastalığın şiddeti , süresi, kronik mi değil mi, sosyal desteği var , terapiye yatkınlığı göz önüne alınır.

Hamilelikte Prozac kullanan var mı?

Düşükler açısından bakıldığında ise prozac kullanımının erken gebelik kayıplarına neden olabileceği gösterilememiştir. Bu sonuçlara göre prozac kullanımı gebelikte güvenli olarak kabul edilmektedir.

Hamilelikte Selectra kullanılır mı?

Hamilelik döneminde Selectra kullanımı Hamilelikte Selectra kullanımı önerilmemektedir. İlacı kullanan kadınların güvenli bri doğum kontrol yöntemi kullanmaları gerekir. Hamileyseniz ve Selectra kullanıyorsanız ya da ilacı kullanırken hamile kaldığınızı fark ederseniz mutlaka doktorunuza bilgi verin.

Antidepresan bebek düşürür mü?

Dr. Berard'ın araştırmasına göre, depresyon tedavilerinde venlafaksin etken maddeli andepresanlar kullanan hamilelerde düşük oranı yüzde 68'e kadar çıktı. Araştırma süresince, antidepresan kullanan kadınlardan 20 haftalık hamile olan 284 kişi de aynı nedenle düşük yaptı.

Antidepresan kullanan erkeğin çocuğu olur mu?

Yapılan araştırmalar, erkekler tarafından kullanılan antidepresan ilaçların spermlere zarar verebileceği ve kısırlığa sebep olabileceğini ortaya çıkardı.

Ilaç kullanırken hamile kalınırsa ne olur?

Genellikle ilaçların hamilelik üzerindeki etkisi gebeliğe zarar verme riski nedeniyle araştırılamamaktadır. Hamileliğin ilk aylarında ilaç kullanmak büyük bir ihtimalle bebeğe zarar vermeyecektir. Fakat bu riskin hiç olmaması ise garanti edilemeyecektir.

Xanax hamilelikte kullanılır mı?

Emzirme ve hamilelik döneminde Xanax kullanımı Xanax gelişmekte olan bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle hamile kalınırsa ilacın alımı kesilmeli ve doktor derhal bilgilendirilmelidir. İlacın kullanımı esnasında hamile kalmayı engellemek için hastaya uygun bir doğum kontrol yöntemi önerilebilir.

Antidepresan hamilelikte kullanılır mı?

Pek çok antidepresan ilaç gebelikte de güvenle kullanılabilir ve bebeğinize zarar vermez. Ancak doktorunuzla muhtemel riskler üzerine konuşmayı ihmal etmeyin. Doktorunuz sizin belirtilerinizi değerlendirip bir tedavi planı için ruh sağlığı doktoruna gitmenizi önerebilir. Bu konuda destek almaktan kaçınmayın.

Antidepresanlar gebelik testini etkiler mi?

HCG hormonu içeren iğneler haricinde antibiyotikler, ağrı kesiciler, ateş düşürücü ilaçlar, sigara ve alkol, kanda veya idrarda yapılan gebelik testlerinin sonucunu etkilemez.

Prozac spermi etkiler mi?

İçinde paroxetine ve fluoksetin gibi etken maddeli Sık kullanılan anti-depresan ilaçların spermlerde DNA tahribatına yol açarak erkeklerin üreme fonksiyonu üzerine olumsuz etkilediği saptandı.

Antidepresan ilaçlar kısırlık yapar mı?

Yani antidepresanların kadınlardaki yumurtalık ve yumurtalar, erkeklerdeki sperm yapısı veya sayısı üzerine kısırlık yapacak biçimde etki yaptığına dair net, kabul görmüş bilimsel bir bulgu yoktur.

Antidepresan ilaçlar hamile kalmayı engeller mi?

Ve araştırmacılar, bir antidepresan almanın o ayını düşünen bir kadının oranını önemli ölçüde azalttığını keşfetti. Diğer bir deyişle, antidepresan ilaç kullanan kadınların gebe kalma olasılığı kadınlara göre daha azdır.

Doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalan var mı?

Doğru kullanılması halinde bin kadından 1 tanesinde hamilelik saptanmıştır. Yani doğum kontrol haplarını kullanırken gebelik riski % 6-8 oranında olmaktadır.

Antidepresan düşüğe neden olurmu?

Antidepresanların, hamilelerde özellikle ilk 3 aylık dönemde düşüğe neden olduğu ortaya çıktı. Kanada'nın Montreal Üniversitesi bilim adamlarında Dr. Anick Berard'ın hamile kadın üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları, Canadian Medical Association Journal isimli tıp dergisinde yayımlandı.