Diyet ve sporla 2 ayda kaç kilo verilir?

İçindekiler:

  1. Diyet ve sporla 2 ayda kaç kilo verilir?
  2. Sağlıklı ayda kaç kilo verilir?
  3. Rejimle ayda kaç kilo verilir?
  4. Diyetin ilk haftası kaç kilo verilir?

Diyet ve sporla 2 ayda kaç kilo verilir?

Cinsiyet, boy, kilo, genetik faktörler, aktivite sıklığı, yaş gibi hatta organlarınızla da değişiklikler gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bir rakam vermek gerekirse, sporla 1 ayda yaklaşık olarak 2 ila 6 kilo verilebilmektedir.

Sağlıklı ayda kaç kilo verilir?

"Hastalık Kontrol ve Önleme Kurumu"na (Centers for Disease Control and Prevention) göre sağlıklı zayıflamanın maksimum sınırı haftada 5 gr. arasında denmektedir. Çok aşırı kilolu değilseniz yani obezite sınıfında değilseniz (vücut kitle endeksiniz 30'dan fazla ise) ayda 4 ile 8 kilo kaybedebilirsiniz.

Rejimle ayda kaç kilo verilir?

Aslında diyet yaparken bir ayda verilebilecek kilo miktarı kişiden kişiye göre değişmektedir. Ancak bir genelleme yapacak olursak 2-6 kilo arasında kilo verilebileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu durum çok fazla kilolu olan ve obez olarak adlandırdığımız kişilerde 8-10 kiloya kadar çıkabilmektedir.

Diyetin ilk haftası kaç kilo verilir?

Sağlıklı bir bireyde haftalık 500 gr ile 1 kilo arasındaki kayıplar ideal kabul ediliyor fakat bu durum kilo fazlalığına göre de değişkenlik gösterebiliyor. Kilo fazlalığı yüksek olan bireylerde haftalık 2-3 kilo gibi kayıplarda normal karşılanabiliyor.