Astsubay kaç yaşında olunur?

İçindekiler:

  1. Astsubay kaç yaşında olunur?
  2. Üniversite okumadan astsubay olunur mu?
  3. Astsubay nasıl olunur lise mezunu?
  4. Astsubaylık için TYT gerekli mi?

Astsubay kaç yaşında olunur?

b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.

Üniversite okumadan astsubay olunur mu?

Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. ... Aynı zamanda üniversite veya ön lisans bölümlerinden mezun olanlar TSK'nın yayınladığı duyuruya istinaden askerlik şubesine başvuru yapabilir ve astsubaylık sınavlarına giriş hakkı yakalayabilirler.

Astsubay nasıl olunur lise mezunu?

Diyelim ki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olunmak isteniyor. Bu kurumun sınavına girerek başarı elde etmek gerekmetedir. Öte yandan astsubay olmak için lise mezunu olmak ya da üniversite sınavına girerek astsubaylık için istenen baraj puanını alıp Astsubay Meslek Yüksekokulu'na gitmek gerekmeketdir.

Astsubaylık için TYT gerekli mi?

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI: ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne katılmış olmak gerekiyor. 2020-TYT puanı 200 ve üzerinde olanlar 2021 TYT'ye girmeyebilir ancak unutmamanız gereken nokta 2020 TYT puanınız dönüştürülecek.