Ayak bileği ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ayak bileği ağrısı nasıl geçer?
  2. Sağ ayak bileği ağrısı neden olur?
  3. Ayak eklem ağrısına ne iyi gelir?
  4. Bileğim çok ağrıyor ne yapmalıyım?

Ayak bileği ağrısı nasıl geçer?

Ayak bileği ağrısı, genellikle ayak bırakılmasından ve yanlış bir hareket sonucunda ortaya çıkar. Ayak bileğindeki ağrıları geçirmek için bölgeye buz uygulaması yapılmalı ve bacak yeteri kadar dinlendirilmelidir. Gerekli görülen durumlarda sargı bezi ile incinen bölge sarılır ve ağrı kesici tavsiye edilir.

Sağ ayak bileği ağrısı neden olur?

Ayakta ve ayak bileğinde oluşan ağrıların birçok sebebi olabilir. Bunlardan bazıları; eklem iltihapları, bilek burkulmaları, bilekte oluşan çatlaklar, tendon iltihapları, bilekte bulunan kıkırdakta oluşan rahatsızlıklardır.

Ayak eklem ağrısına ne iyi gelir?

Kas ve eklem ağrılarınızın yatışması için mutlaka soğuk ve sıcak kompres uygulamalısınız. Ağrıyan bilgeye 10 ila 15 dakika aralıklarla önce sıcak daha sonra soğuk kompress uygulayın. Böylece ağrılarınız yatışacak hatta dinecektir. Esneme egzersizleri de eklem ağrılarına birebir çözüm olabilir.

Bileğim çok ağrıyor ne yapmalıyım?

En yaygın yöntem bir bez içerisine buz koyarak ağrıyan bölgeye uygulamaktır. Bireyler iyileşme şansını arttırmak için ağrıyan bölgeyi sararak hareket etmesini önleyebilir. El bileğini ağrırken çok zorlamamak gerekir. Bu şart ile bir tenis topunu ele alarak hafif hafif sıkılabilir.