Isırgan otu neye iyi geliyor?

İçindekiler:

  1. Isırgan otu neye iyi geliyor?
  2. Isırgan otu yağı saç için nasıl kullanılır?
  3. Isırgan Otu Nasıl Kullanılır Saça?
  4. Kurutulmuş ısırgan otu nasıl kullanılır?
  5. Taze ısırgan otunun çayı nasıl yapılır?
  6. Isırgan otunu nasıl tüketmeliyiz?

Isırgan otu neye iyi geliyor?

Kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi birçok faydaları bulunan ısırgan otu, A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Isırgan otu, antioksidan içermesi nedeniyle serbest radikallerin oluşumunu önler.

Isırgan otu yağı saç için nasıl kullanılır?

Isırgan otu yağı saç bakımı için kullanıldığında diğer faydalı yağlar ile kullanılabildiği gibi şampuan içerisine eklenerek de kullanılmaktadır. Isırgan otu yağı saç bakımında kullanılırken özellikle saçları yıkamadan önce sürülerek beklenebilmektedir. Isırgan otu kullanımında cilt için hafif şekilde kullanılmalıdır.

Isırgan Otu Nasıl Kullanılır Saça?

Saçınızın gürleşmesi için bir tatlı kaşığı ısırgan otu ve biberiye karışımını 500 gr su içinde biraz kaynatıp demleyebilirsiniz. Bu suyu her gün saçlarınıza bir kez sürerek gürleşmesini sağlayabilirsiniz.

Kurutulmuş ısırgan otu nasıl kullanılır?

Kurutulmuş ısırgan otundan bir yemek kaşığı alarak kaynayan suya atın ve ocağın altını kapatın. 10 dakika demlenmeye bırakın. Fincana süzdükten sonra içebilirsiniz.

Taze ısırgan otunun çayı nasıl yapılır?

Sıcak suya ısırgan otu ilave edilerek kaynatılır. Daha sonra demlendirilir. En fazla 10 dakika demlendirilir. Daha fazla demlendirilmesi çayın acı olmasına neden olur.

Isırgan otunu nasıl tüketmeliyiz?

ISIRGAN OTU NASIL TÜKETİLMELİ? Isırgan otu kaynatıldığında ya da pişirildiğinde diğer birçok bitkinin aksine sahip olduğu vitamin değerlerini kaybetmez. Bu nedenle taze ısırgandan yapılan börekler, çorbalar, ısırgan yemeği de oldukça yararlıdır. Ayrıca taze veya kuru ısırganı çay olarakta tüketebilirsiniz.