Gerekçeli kararı nereden görebilirim?

İçindekiler:

  1. Gerekçeli kararı nereden görebilirim?
  2. Takipsizlik Kararı e devlette görünür mu?
  3. Yakalama emri kim tarafından verilir?
  4. Gerekçeli karar ne kadar sürede çıkar?
  5. Yeniden yakalama kararını kim verir?
  6. Yakalama kararı olan kişi notere gidebilir mi?
  7. Mahkeme kaç ay sonra olur?
  8. Ceza dava dosyası gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli kararı nereden görebilirim?

4 Gerekçeli Karar Nasıl Öğrenilir?...Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Takipsizlik Kararı e devlette görünür mu?

Takipsizlik kararı da soruşturma aşamasına ilişkin bir karar olduğu için E-devlet sisteminden görüntülenemez. ... Bununla beraber tebliğ suretiyle takipsizlik kararının öğrenilmesi mümkündür. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, suçtan zarar görene ve şüpheliye tebliğ edilir.

Yakalama emri kim tarafından verilir?

Yakalama Nedir; Kovuşturma aşamasındaki sanık için CMK 98/3 maddesine göre cumhuriyet savcısının istemi üzerine ya da re'sen hakim ya da mahkeme yakalama emri çıkarabilir. Ceza muhakemesi kanunu madde 199'a göre mahkeme sanığın yakalama kararı ile getirilmesi konusunda her zaman karar çıkarabilir.

Gerekçeli karar ne kadar sürede çıkar?

Hukuk, idare ve vergi mahkemelerinde sadece hüküm sonucunun tefhim edildiği (duruşmada bildirildiği) hâllerde, gerekçeli kararın tefhim tarihinden başlayarak bir ay içinde yazılması gerekir (HMK 294/4).

Yeniden yakalama kararını kim verir?

· Kovuşturma evresinde kaçak sanık hakkında yakalama emri re'sen veya Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hâkim veya mahkeme tarafından düzenlenir. · Kovuşturma evresinde mahkeme, sanığın hazır bulunmasına ve zorla getirme kararı veya yakalama emriyle getirilmesine her zaman karar verebilir.

Yakalama kararı olan kişi notere gidebilir mi?

Son dönemde İçişleri Bakanlığının, hakkında yakalama kararı çıkan kişilerin tespiti ile ilgili yeni bir karar aldığı öğrenildi. Artık işlem yaptırmak amacıyla noterliklere giden hakkında yakalama kararı çıkan kişiler Emniyet Müdürlükleri tarafından tespit edilip yakalanabiliyor.

Mahkeme kaç ay sonra olur?

Mahkemenin iddianamenin kabulüne karar vermesinden sonra yargılama için ilk duruşma günü verilir. Mahkeme tarafından ilk duruşma günü de iddianamenin kabul tarihinden itibaren ortalama 2-3 ay sonraya gelir. Bu duruşma günü, mahkemenin yoğunluğuna göre daha da uzayabilir.

Ceza dava dosyası gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli karar yazıldı demek davaya bakan hakimin mahkeme içinde taraflara tefhim etmiş olduğu hükmün fırkasına “ hangi hukuksal nedenlere” bağlı olarak ulaştığını göstermektedir. Kısa kararın gerekçeyle birlikte yazıldığını ifade etmektedir.