Şey bitişik mi ayrı mı?

İçindekiler:

  1. Şey bitişik mi ayrı mı?
  2. Herşey ne zaman bitişik yazılır?
  3. Herşeyim nasıl yazılır TDK?
  4. Her şeyi nasıl yazılır TDK?

Şey bitişik mi ayrı mı?

Şey” sözcüğü daima ayrı yazılır, asla bitişik yazılmaz. Şey neden her zaman ayrı yazılır diye merak ediyorsanız işte yanıtı: “Şey”, “eşya” sözcüğünün tekil halidir. “Eşya” sözcüğü diğer sözcüklerle bitişik yazılmadığı gibi, “şey” sözcüğü de başka sözcüklerle bitişik yazılmaz.

Herşey ne zaman bitişik yazılır?

Yani Türk Dil Kurumu'na göre her şey kelimesi ayrı olarak yazılır. Türk Dil Kurumu'nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle… Sonuç olarak “her şey” kelimesinin birlikte yazılması yanlıştır. Bu kelimenin doğru yazılışı “her şey” şeklinde olmalıdır.

Herşeyim nasıl yazılır TDK?

Bu kelimeyi yazmadan önce kararsız kaldıysanız doğru yerdesiniz. Yazım hatalarını en aza indirebilmek için bu ve birçok kelimenin doğru yazımını buradan öğrenebileceksiniz. HER ŞEYİM BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime ''her şeyim'' olarak ayrı yazılır.

Her şeyi nasıl yazılır TDK?

TDK sözlüğü içerisinde “herşey” araması yapan kişiler “bu sözcük bulunamadı” uyarısı ile karşı karşıya kalıyor. Yani Türk Dil Kurumu'na göre her şey kelimesi ayrı olarak yazılır. Türk Dil Kurumu'nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle… Sonuç olarak “her şey” kelimesinin birlikte yazılması yanlıştır.