Izin belgesi nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Izin belgesi nasıl sorgulanır?
  2. Çalışma izin belgesi e Devlet'ten nasıl alınır?
  3. E izin nasıl alınır?
  4. Dışarı çıkma yasağı nereden sorgulanır?

Izin belgesi nasıl sorgulanır?

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ SORGULAMA E devlet sistemi www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamanız gerekiyor.

Çalışma izin belgesi e Devlet'ten nasıl alınır?

Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri" kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

E izin nasıl alınır?

Belge almak isteyen kişiler e-devlet'e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra arama alanına İçişleri Bakanlığı ya da e-başvuru yazarak ilgili formu doldurabilir ve başvurularını tamamlayabilirler.

Dışarı çıkma yasağı nereden sorgulanır?

Kişilere yönelik düzenlenen sokağa çıkma yasağı için bir sorgulama ekranı bulunmamaktadır. Ancak araçla sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere verilen ceza plakaya işleniyor. Araçla sokağa çıkma cezası alan vatandaşlar e-Devlet üzerinden ceza sorgulama ekranına erişerek ceza tutarını görebilir.