F Tipi cezaevi ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. F Tipi cezaevi ne anlama geliyor?
  2. E tipi cezaevinde kimler kalır?
  3. L tipi cezaevine kimler girer?
  4. D tipi cezaevinde kimler yatar?

F Tipi cezaevi ne anlama geliyor?

F Tipi Cezaevleri, yüksek güvenlikli cezaevlerine Türk infaz sisteminde verilen isimdir. ... F-tipi cezaevleri yüksek güvenlikli cezaevleri olarak tasarlanmalarının yanında geleneksel olarak daha önce koğuş sistemi üzerine inşa edilmiş E-tipi ve Özel Tip cezaevlerinin karşıtını oluşturur.

E tipi cezaevinde kimler kalır?

Özellikle cinayet ya da tecavüz gibi suçlar işlemiş olan kişilerin yer aldığı cezaevi olarak öne çıkar. Cinayet ile tecavüz açısından farklılık gözetmeksizin, bu suçu işlemiş olan kişiler E tipi cezaevinde yatar.

L tipi cezaevine kimler girer?

Bu bağlamda terör örgütü üyeleri, terör suçlarından hüküm giyenler, cinayet suçluları, cinsel taciz ve tecavüz suçluları, bebek ve çocuk tacizcileri L tipi cezaevlerinde yatmaktadır. Bunun yanı sıra ağır ceza hükümlüsü olan yabancı ülke vatandaşları da bu cezaevlerinde yatar.

D tipi cezaevinde kimler yatar?

D Tipi Cezaevi Özellikleri Nelerdir? Ağır suçlulara ev sahipliği yapan bu cezaevlerinde kadın, çocuk ve erkekler için farklı bloklar vardır. Buradaki mahkumların çıkardığı isyanlar ve şikayetleri cezaevi şartlarının ağır olduğunu göstermektedir.