Propolis damla ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Propolis damla ne işe yarar?
  2. Propolis kaç gün kullanılmalı?
  3. Propolis aktarda bulunur mu?
  4. Propolisin zararı var mı?

Propolis damla ne işe yarar?

Propolis, bağışıklık savunmaları için güçlü destek sağlar ve dengeli bağışıklık işlevine yardımcı olur. Bağışıklık direncini desteklemeye ve yaygın kış hastalıklarından kurtulmaya yardımcı olabilmektedir. Propolis, güçlü bir antioksidandır, hücresel sağlık ve koruma için kanıtlanmış antioksidan aktiviteyi sağlar.

Propolis kaç gün kullanılmalı?

İnsan vücudu için oldukça sağlıklı olan propolis günde en fazla 3 kez kullanılmalıdır. Propolisin fazla kullanımı vücutta yan etkilere sebep olabilmektedir. Propolis içerisinde; yüzde elli reçine, yüzde otuz bal mumu, yüzde on esansyel yağlar, yüzde beş polen ve yüzde beş minarel madde bulundurmaktadır.

Propolis aktarda bulunur mu?

Genellikle aktarlarda bulunabilecek olan propolis, piyasada kuru taneler ve damla halinde sıvı olarak iki şekilde bulunuyor. En çok kullanılan propolis ürünü sıvı damla şeklindedir.

Propolisin zararı var mı?

Propolisin yan etkileri ve zararları Yüksek dozda kullanıldığında mideye rahatsızlık verebilir. Bal alerjisi olan kişilerin propolis tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Uzun süreli kullanımda alerjik reaksiyona, hassas ciltlerde kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir.