Samsun'un merkez ilçesi hangisi?

İçindekiler:

  1. Samsun'un merkez ilçesi hangisi?
  2. Samsun ilinin kaç ilçesi var?
  3. Samsun ilçelerinin nüfusu ne kadar?
  4. 2021 Samsun nüfusu ne kadar?
  5. Samsun Canik merkez ilçe mi?
  6. Ilk adım ilçesi hangi ilimize bağlıdır?
  7. Türkiye Haritasında Samsun nerede?
  8. Samsun'da kaç tane köy var?
  9. Samsun en büyük kaçıncı il?
  10. Samsun'un en büyük ilçesi hangisi?
  11. İstanbul'un merkez ilçeleri nereler?
  12. Samsun Canik hangi ilçeye bağli?
  13. Canik ne zaman ilçe oldu?
  14. Samsun ilk adım ismi nereden gelir?
  15. Samsun ilkadım hangi semtte?
  16. Samsunda Laz var mı?
  17. Kaç tane köyü vardır?

Samsun'un merkez ilçesi hangisi?

İlkadım. Karadeniz sahilinde bulunan İlkadım, Samsun'un merkez ilçelerinden bir tanesidir. Karadeniz Bölgesi'nin en kalabalık ilçesi olan İlkadım, doğusunda Canik, kuzeyinde Karadeniz, batısında Atakum ve güneyinde Kavak ilçelerini bulundurmaktadır.

Samsun ilinin kaç ilçesi var?

Samsun
İlçe Sayısı:17
Belediye Sayısı:18
Köy Sayısı:0

Samsun ilçelerinin nüfusu ne kadar?

2019 yılı nüfusunda en kalabalık ilçeler 3 kişiyle İlkadım, 2 kişiyle Atakum, 1 kişiyle Bafra ve 1 kişiyle Çarşamba oldu. En az nüfus ise kişiyle Yakakent, kişiyle Ladik ve kişiyle Asarcık'ta yer aldı.

2021 Samsun nüfusu ne kadar?

Samsun 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 1.360.599. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Samsun 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Samsun Canik merkez ilçe mi?

Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar belde olan Canik, 2009 yılında Samsun merkezden ayrılmış ve ilçe olmuştur. İlçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Canik Dağları'nın Karadeniz'e doğru uzantısı olan tepeler, batısında Mert Irmağı ve İlkadım İlçesi, doğusunda ise Kutlukent bulunmaktadır.

Ilk adım ilçesi hangi ilimize bağlıdır?

İlçenin doğusunda Canik ilçesi, kuzeyinde Karadeniz, batısında Atakum ilçesi, güneyinde Kavak ilçesi bulunur....
İlkadım
İlçenin Samsun'daki konumu
ÜlkeTürkiye
İlSamsun
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
15 satır daha

Türkiye Haritasında Samsun nerede?

Samsun, Karadeniz Bölgesi Orta Karadeniz bölümündedir. Doğusunda Ordu ili bulunan Samsun'un komşu illeri ise Tokat, Çorum, Sinop'tur. Kuzeyinde ise Karadeniz bulunur.

Samsun'da kaç tane köy var?

Bu madde ilçelere göre Samsun'daki yerleşim yerleri listesidir. Samsun'a bağlı 18 ilçe, bu ilçelere bağlı 23 belde ve 942 köy bulunmaktadır. Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçeleri Samsun büyükşehir belediyesi kapsamındadır.

Samsun en büyük kaçıncı il?

On yedi ilçesi ve 1.247 mahallesi bulunan Samsun, 1.356.079 kişilik nüfusuyla bölgenin en yüksek, Türkiye'nin ise on altıncı en yüksek nüfuslu ilidir.

Samsun'un en büyük ilçesi hangisi?

Samsun ilinde bulunan bu ilçeler arasında yüzölçümü bakımından en büyük olan Vezirköprü ilçesidir. Aynı şekilde yüzölçümü bakımından en küçük olan ilçe ise İlkadım ilçesidir. Fakat Samsun ilinde nüfus sayımı bakımından en büyük ilçe İlkadım ilçesiyken nüfus sayımı bakımından en az Samsun ilçesi Yakakent ilçesidir.

İstanbul'un merkez ilçeleri nereler?

osmanlı dönemi'nde istanbul olarak adlandırılan, sur içi ve tarihi yarımada olarak da nitelendirdiğimiz ve meşhur yedi tepenin bulunduğu eminönü ve fatih ilçeleridir.

Samsun Canik hangi ilçeye bağli?

İlçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Canik Dağları'nın Karadeniz'e doğru uzantısı olan tepeler, batısında Mert Irmağı ve İlkadım ilçesi, doğusunda ise Kutlukent bulunmaktadır....
Canik
İlçe
Canik'in Samsun'daki konumu.
ÜlkeTürkiye
İlSamsun
17 satır daha

Canik ne zaman ilçe oldu?

Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar belde olan Canik, 2009 yılında Samsun merkezden ayrılmış ve ilçe olmuştur. İlçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Canik Dağları'nın Karadeniz'e doğru uzantısı olan tepeler, batısında Mert Irmağı ve İlkadım İlçesi, doğusunda ise Kutlukent bulunmaktadır. Klasik tarih Samsun'un M.Ö.

Samsun ilk adım ismi nereden gelir?

Tarihçe. İlkadım Belediyesi 1994 yılında, Samsun Büyükşehir Belediyesi kurulunca, ona bağlı bir alt kademe belediyesi olarak kurulmuştur. ... 'da Atatürk, Samsun'a gelmesi ve bağımsızlığa giden ilk adımı burada atmasından dolayı ilçeye İlkadım adı verilmiştir.

Samsun ilkadım hangi semtte?

İlkadım İlçesi Samsun ilinin merkezinde yer alır. İlçemiz, batısında Atakum, doğusunda Canik, güneyinde Kavak ilçeleri ve kuzeyde ise Karadeniz ile komşudur.

Samsunda Laz var mı?

Anadolu'da, Laz terimi, Karadeniz bölgesinde yaşayan bütün grupları ifade eden ortak bir addır. ... Ancak bölgede yaşayanlar için Laz, daha doğudakilerdir. “İstanbul'da Samsunlular ve Sinoplular dahil bütün Karadenizlilere Laz derler; Sinoplular Samsunlulara, Samsunlular Trabzonlulara, Laz derler.

Kaç tane köyü vardır?

Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür.