Atiye Göbeklitepe hikayesi gerçek mi?

İçindekiler:

  1. Atiye Göbeklitepe hikayesi gerçek mi?
  2. Göbeklitepede ne bulundu?
  3. Netflix Atiye dizisi gerçek mi?
  4. Atiye sembol gerçek mi?
  5. Göbekli Tepe ye giriş ücretli mi?
  6. Göbekli Tepe tarihte neyi değiştirdi?
  7. Göbeklitepe tapınak mı?
  8. Atiye de ne anlatılıyor?

Atiye Göbeklitepe hikayesi gerçek mi?

Dizinin çözülmeyi bekleyen sembolünün farklı anlamları olduğu düşünülüyor. ... Ama sembol neyle ilgili olursa olsun Göbeklitepe ile doğrudan bir alakası yok. Dizide bu sembolün Göbeklitepe'de bulunduğunu gösteren sahne, senaryonun fantastik yanıyla ilgili yani gerçekte Göbeklitepe'de böyle bir sembol yer almıyor.

Göbeklitepede ne bulundu?

Şanlıurfa'da tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe yakınlarında araziye yerleştirilmiş metal blok bulundu. Güvenlik güçleri, Göktürk alfabesiyle, 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazılı metal bloğun kim ya da kimler tarafından araziye dikildiğini araştırıyor.

Netflix Atiye dizisi gerçek mi?

Atiye dizisi Şengül Boybaş'ın Göbeklitepe'nin gizemli hikayesini anlattığı “Dünyanın Uyanışı” adlı romandan uyarlanıyor. Netflix'in ilk yerli orijinal yapımı olan Hakan: Muhafız ile kıyaslandığında dizinin daha oturaklı ve kaliteli durduğunu da ekleyelim.

Atiye sembol gerçek mi?

Atiye dizisinde sürekli çizilen sembol de birçok metaforu içerisinde barındırıyor. ... Tek başına gerçek bir anlamı olmayan ancak birkaç farklı sembolün birleştirilmesi ile oluşturulan bu sembol aslında tarihte simyacıların kullandıkları şifre ve simgelerden ibaret.

Göbekli Tepe ye giriş ücretli mi?

Göbeklitepe'ye giriş ücretini 65 TL'den ödemek istemeyenler 60 TL'ye Müze Kart alarak yıl boyunca yanlıza 1 kez 60 TL kart parası ödeyerek ziyaretlerini bedavaya getirdiği gibi Türkiye'nin bütün müze ve ören yerlerini de ücretsiz ziyaret etmiş olabiliyor.

Göbekli Tepe tarihte neyi değiştirdi?

Urfa'ya 20 kilometre uzaklıkta yer alan ve 11.600 yıl önceye uzanan Göbekli Tepe'deki taş yapıların Alman arkeolog Klaus Schmidt tarafından keşfi, insanlık tarihini değiştirdi. Schmidt ve Şanlıurfa Müzesi'nin, 1995'te başlattığı kazılarda, taştan yapılmış binalar ve dikili taşlar bulundu.

Göbeklitepe tapınak mı?

Bilinen en eski tapınak kompleksi, bilinen en eski hac bölgesi. ... İsa, dünyayı dolaşmadan 10,000 yıl önce, Göbeklitepe'de inşa edilen devasa tapınak kompleksini ziyaret etmek için Mezopotamya'nın her yerinden hacılar buraya akın ediyordu. Urfa Göbeklitepe bölgesiyle binlerce yıl öncesinde dünyanın en önemli yeriydi.

Atiye de ne anlatılıyor?

Atiye, genç ve güzel bir ressam ve İstanbul'da mükemmel görünüşlü bir hayat sürüyor. ... İstanbul'dan Göbekli tepe ve Nemrut'a Anadolu üzerinden yolculuk, manevi dünya ile maddi dünya, modern dünya ve antik dünya arasında bir bağlantı oluşturur, bu deneyimi üstlenenlerde içsel bir dönüşümü harekete geçiren bir oluşumdur.