Yanlız ne demek?

İçindekiler:

  1. Yanlız ne demek?
  2. Yalnız ve yanlız ne demek?
  3. Tek in anlamı nedir?
  4. Tek başına anlamındaki yalnız nasıl yazılır?
  5. Tek nedir kurum?
  6. Birkaç TDK nasıl yazılır?
  7. Yalnız Kalmak mı yalnız kalmak mı?

Yanlız ne demek?

Yanlız; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir. Yerel Türkçe'deki anlamı: Yalnız.

Yalnız ve yanlız ne demek?

doğrusu "yalnız"'dır. "yalın" kökünden gelir. "yanlız" şeklinde hatalı kullanımına yolaçan münafık ise "yanlış" sözcüğüdür.

Tek in anlamı nedir?

Eşi olmayan, biricik, yegâne. Yalnız, yalnızca, salt, sadece. İki ile bölünemeyen (sayı). Birbirini tamamlayan veya aynı türden olan nesnelerden her biri.

Tek başına anlamındaki yalnız nasıl yazılır?

Tek başına olmayı simgeleyen yalnız kelimesi genellikle yanlız olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin TDK tarafından kabul edilen doğru yazılışı ise şu şekildedir.

Tek nedir kurum?

TEK Hakkında Kısa Bilgi: TEK bir devlet kurumuydu ve ülke genelinde elektrik ilgili hemen hemen her şeyden sorumluydu. Buna elektrik enerjisinin üretimi, iletimi, dağıtımı ve arıza işleri bile dahildi. Şu an yani günümüzde bu kurumun yaptığı işi farklı farklı kurumlar yapmaktadır.

Birkaç TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü içerisinde yer alan bilgilere göre birkaç kelimesinin anlamı “çok olmayan, az sayıda olan” olarak belirtiliyor. Yani birkaç kelimesi birleşik şekilde yazılıyor. Bu kelimenin “bir kaç” şeklinde yazılması yanlış kullanım olarak biliniyor. ÖRNEK 2 Birkaç gün sonra seni arayacağım.

Yalnız Kalmak mı yalnız kalmak mı?

Bu kelimenin “yalnız mı, yanlız mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yalnız şeklinde olmalıdır.