Ölüdeniz Ege mi akdeniz mi?

İçindekiler:

  1. Ölüdeniz Ege mi akdeniz mi?
  2. Fethiye ilçesi hangi ile bağlı?
  3. Fethiye hangi ilin kazası?
  4. Fethiye hangi şehre ait?
  5. Fethiye'ye giderken hangi şehirlerden geçilir?
  6. Fethiye hangi havaalanına yakın?
  7. Antalya Fethiye arasi ne kadar?
  8. Fethiye hangi tarafta?
  9. Muğla Ege mi Akdeniz mi?
  10. Fethiye hangi denizi?
  11. Fethiye'nin eski adı nedir?
  12. Istanbul'dan Fethiye'ye giderken hangi şehirlerden geçilir?
  13. Istanbuldan Muğla'ya giderken hangi şehirlerden geçilir?
  14. Istanbul'dan Fethiye'ye uçakla nasıl gidilir?
  15. Dalaman havalimanından Fethiye'ye nasıl gidilir?

Ölüdeniz Ege mi akdeniz mi?

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, Ege Bölgesi'nde yer alır. Fethiye'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ölüdeniz'in doğusunda Seydikemer, kuzeybatısında Dalaman, güneyinde Akdeniz ile komşudur. Teke Yarımadası'nda yer alan Ölüdeniz'e Fethiye'den çamlar arasında virajlı yollardan geçerek ulaşılır.

Fethiye ilçesi hangi ile bağlı?

Fethiye Muğla'ya bağlı bir ilçedir ve şehrin doğu kıyılarında bulunur. Genelde birçok insan tarafından Ege Bölgesi'nde yer aldığı bilinse dahi, resmi kayıtlarda Akdeniz bölgesinde bulunmaktadır.

Fethiye hangi ilin kazası?

Muğla ili, 2019 yılı itibarıyla idari olarak 13 ilçe ve belediye ve 569 mahalleye ayrılmıştır. İlin toplam nüfusu 2020 yılı itibarı ile 1.000.773 kişidir. 13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır.

Fethiye hangi şehre ait?

Muğla merkeze 124 km uzaklıkta olan ilçe Muğla'nın önemli ilçelerinden biridir. Fethiye ilçesi Seydikemer ve Dalaman ilçelerine komşudur. Yüzölçümü : 3.059 km² Rakım :...

Fethiye'ye giderken hangi şehirlerden geçilir?

Araç kiralama, taksi ve transfer aracı seçenekleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Fethiye'ye kara yoluyla ulaşım: Muğla'ya 92 km uzaklıkta olan, Antalya, Denizli ve Burdur illeriyle çevrili Fethiye İstanbul'a 810, Ankara'ya 635 ve İzmir'e 360 kilometre mesafede bulunuyor.

Fethiye hangi havaalanına yakın?

Fethiye'de havayolu ile ulaşım Dalaman Havalimanı'ndan yapılmaktadır. Dalaman'ın Fethiye merkeze uzaklığı 70 km'dir. HAVAŞ'ın Dalaman Havalimanı'na servisleri Otogardan kalkmaktadır.

Antalya Fethiye arasi ne kadar?

Araba ile Fethiye ile Antalya arası mesafe Fethiye ve Antalya arasındaki mesafe karayoluyla 194 kilometre. Fethiye ile Antalya arasındaki mesafe arabayla yaklaşık 4 saat ve 37 dakika sürmektedir.

Fethiye hangi tarafta?

Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 3.059 km²'dir. Muğla ili de dahil en geniş yüzölçümüne sahiptir. Doğu ve güneydoğusu Antalya ili, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman ilçesi, kuzeyi Denizli ve Burdur illeriyle çevrilidir.

Muğla Ege mi Akdeniz mi?

Muğla, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dördüncü şehri. 2020 itibarıyla 1.000.773 nüfusa sahiptir. Ege Bölgesi'nde, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Fethiye, Marmaris, Milas, Datça ve Bodrum gibi tatil yöreleri ile ünlü bir yerleşim yeridir.

Fethiye hangi denizi?

Akdeniz ile Ege'nin incisi: Fethiye.

Fethiye'nin eski adı nedir?

Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır. Telmessos (Fethiye) M.Ö.545 (6.

Istanbul'dan Fethiye'ye giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul Fethiye yol güzergahı: İstanbul – İzmit – Sakarya – Kütahya – Afyon – Burdur – Tefenni – Çavdır – Söğüt – Kemer – Fethiye güzergâhını izleyebilirsiniz.

Istanbuldan Muğla'ya giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul Muğla güzergâhını kullanan yolcuları için en kısa yol E881 üzerinden devam edip sırasıyla Bursa, Balıkesir, Akhisar, Manisa, İzmir, Aydın üzerinden devam edip Muğla'ya ulaşmaktadır. Bu güzergâh yaklaşık olarak 670 kilometre iken 8 saat sürmektedir.

Istanbul'dan Fethiye'ye uçakla nasıl gidilir?

Fethiye'ye en yakın havalimanı olan Dalaman Havalimanı, Fethiye merkezine 30 dakikalık mesafede yer alıyor. Türk Hava Yolları, Pegasus ve Onur Air ile haftanın her günü İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 1 saat 15 dakikalık direkt uçuşlarla Dalaman Havalimanı'na gidebilirsiniz.

Dalaman havalimanından Fethiye'ye nasıl gidilir?

Dalaman Havalimanı'ndan kalkan HAVAŞ servislerini direkt Fethiye merkeze gitmek için kullanabilirsiniz. Havataş ile Dalaman Fethiye arası ulaşım 90 dakika sürer ve ücreti 17.5 Tl'dir.