Bebeğin göbeği düştüğünde ne yapılması gerekir?

İçindekiler:

  1. Bebeğin göbeği düştüğünde ne yapılması gerekir?
  2. Göbek deliği kanaması neden olur?
  3. Göbek bağı erken düşerse ne olur?
  4. Göbek bağı iltihabi nasil gecer?
  5. Göbek deliğinden sıvı gelmesine ne iyi gelir?
  6. Göbek kanaması ne demek?
  7. Göbek bağı bebeğin canını acıtır mı?
  8. Göbek bağı neden iltihaplanır?

Bebeğin göbeği düştüğünde ne yapılması gerekir?

Göbek bağı düşünce özellikle yaz aylarında hemen hemen her gün bebeğinize banyo yaptırabilirsiniz. Hijyen kurallarına uyarak doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde bakımını yaptığınız sürece göbek bağı iyileşecek ve yenilenecektir.

Göbek deliği kanaması neden olur?

Göbek deliğinden kan gelmesi genelde bir iltihap nedeniyle ortaya çıkar. İltihap ise teşhis edildikten sonra kolayca tedavi edilebilen bir sorundur. Nadir durumlarda ise göbek deliği kanaması bir kist sebebiyle oluşur. Bu durumda ameliyat gerekebilir.

Göbek bağı erken düşerse ne olur?

Göbek bağının erken düşmesi durumunda kanama veya enfeksiyon riski olabilir. Bir ay geçmesine rağmen halen göbek bağının düşmemesi ise bebekte anatomik veya immünolojik bozukluk meydana getirebilir. Eğer göbek bağı tam olarak kurumadan düşerse, göbek deliğinin çevresinde pembe renkte ve yumuşak bir kitle görülebilir.

Göbek bağı iltihabi nasil gecer?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.

Göbek deliğinden sıvı gelmesine ne iyi gelir?

Göbek deliğiniz üzerine ve iç kısmına düzenli bir şekilde süreceğiniz bakteri giderici antibiyotik içeren kremler sayesinde göbeğinizden çıkan pis kokulu enfeksiyonlu akıntıdan kurtulabilirsiniz.

Göbek kanaması ne demek?

Göbek kanaması damarda yeteri kadar pıhtılaşma olmadığında görülür. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan vücutta karaciğer tarafından üretilen K vitamini tarafından sağlanır. Genellikle zamanından önce doğan prematüre bebeklerde rastlanan göbek kanaması, bu şekilde pıhtılaşmanın yeteri kadar olmaması sonucunda görülür.

Göbek bağı bebeğin canını acıtır mı?

Bebeklerin göbek bağı acır mı? Göbek bağının kesilmesi sırasında bebek hiçbir acı hissetmez. Çünkü göbek bağında sinir yoktur.

Göbek bağı neden iltihaplanır?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.