Bıttım sabunu Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bıttım sabunu Nasıl Kullanılır?
  2. Kaşıntıya ne sabunu iyi gelir?
  3. Sabun vucuda zarar verir mi?
  4. Sıvı sabunun zararları nelerdir?
  5. Bıttım sabunu göz yakar mı?

Bıttım sabunu Nasıl Kullanılır?

Saçlarınızı ıslatın ve bıttım sabununu saçlara sürerek köpürtün. Saç diplerine masaj yaparak uyguladıktan sonra su ile durulayabilirsiniz. Saçlarınızı parlak göstermek ve sorunları ortadan kaldırmak istiyorsanız, 1 gün bıttım sabunu kullanıp 2. gün şampuan kullanabilirsiniz.

Kaşıntıya ne sabunu iyi gelir?

Bunun yanı sıra kükürt sabunu egzama, sedef ve mantar gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de önemli rol oynar. Aynı zamanda bu sabun kaşıntı ve uyuz sorunlarını da ortadan kaldırır. Kükürt sabunu cilt temizliğinde önemli bir rol oynar.

Sabun vucuda zarar verir mi?

Duş jelleri ve sabunlarla sık banyo yapmak alerjiye, tahrişe yol açıyor, aynı zamanda cildin pH değeri de bozuluyor. Zarar gören ciltte, zamanla yararlı bakteriler de yok olmaya başlıyor. Ne yapmalı? Temel olarak kimyasal karışımlarla hazırlanan duş jelleri ve sabunlar ciltte ciddi hasarlar bırakabiliyor.

Sıvı sabunun zararları nelerdir?

Dolayısıyla uzun süreli kullanımda sıvı sabunlar cilt kuruması ve cilt çatlaklarına yol açabiliyor. Ayrıca Ege Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada açık yaralara temas eden sıvı sabunun cilt kanseri riskini artırdığı belirtiliyor.

Bıttım sabunu göz yakar mı?

Bıttım sabununun zararları nelerdir? 1- Bıttım sabunu bazı saçların kurumasına neden olabilir. Bunun önüne geçmek için sabunu duruladıktan sonra saç kremi kullanılmalıdır. 2- Göze kaçan bıttım sabunu gözlerin kısa süreliğine yanmasına neden olur.