Sulu barbunya yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sulu barbunya yemeği nasıl yapılır?
  2. Barbunya en güzel nasıl pişirilir?
  3. Tencerede kuru barbunya nasıl yapılır?
  4. Barbunyanın çabuk pişmesi için ne yapmalı?

Sulu barbunya yemeği nasıl yapılır?

Barbunya yemeği yapmak için; 3 su bardağı ayıklanmış taze barbunyayı derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra haşlanan barbunyanın suyunu süzün.

Barbunya en güzel nasıl pişirilir?

Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın. 1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Tencerede kuru barbunya nasıl yapılır?

Bir tencerenin içersine ilk olarak küp küp doğradığımız soğanları, sarımsağı, şeker, havuç ve salçayı atıp kavuralım. Barbunya larımızı da ekledikten sonra üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim. Suyunu çeken barbunyayı ister ılık ister soğuk şekilde servis edebilirsiniz.

Barbunyanın çabuk pişmesi için ne yapmalı?

Barbunya düdüklü tencerede çok daha hızlı pişer. Barbunyaların tencereye konulmasının ardından tencerenin düdüğü indirildikten sonra yaklaşım yarım saatte barbunya pişebilir. Kullanılan barbunya taze barbunya ise daha kısa sürede pişer. Düdüklü tencerenin düdüğünü indirdikten sonra taze barbunya 15 dakikada pişebilir.